Vineri, 15 Iulie 2005 - 06:49 AM Aleg.RO: Guvern de tehnocrati sau de larga coalitie

Publicat de: Silviu Sergiu

evenimentulzilei PSD a analizat ieri, intr-o intalnire a conducerii partidului cu presedintii organizatiilor judetene, toate modalitatile de blocare a alegerilor anticipate sau, cel putin, de amanare a acestora pana dupa raportul de tara al Comisiei Europene, document asteptat cu pesimism in ce priveste sansele Romaniei de a adera la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. Dincolo de negocierile concrete pe care conducerea acestui partid le va avea zilele urmatoare cu UDMR si Partidul Conservator, in plan public PSD incearca sa demonteze ideea ca anticipatele reprezinta unica solutie Ieri, dupa o intalnire a conducerii partidului cu liderii organizatiilor judetene, Geoana a cerut actualei majoritati parlamentare sa desemneze un alt guvern, „capabil sa gestioneze situatia de criza generata de inundatiile catastrofale din tara”.
Solutia PSD este, potrivit unor surse din partid, crearea unui guvern de tehnocrati, lucru de altfel mentionat ieri de Mircea Geoana. Varianta unui guvern de larga coalitie este si ea luata in calcul de PSD. De altfel, Geoana a lasat ieri sa se inteleaga ca partidul sau este dispus sa participe la o formula de guvernare largita, sa faca parte
dintr-un guvern de larga coalitie.
El a declarat ca „PSD va participa la formarea unui guvern care sa asigure stabilitate politica in aceste momente de criza”.
Surse din partid sustin ca PSD va incerca sa tergiverseze din rasputeri numirea celor doua guverne de sacrificiu, care trebuie sa pice in parlament. Social-democratii vor bloca prin orice metode audierea in parlament a ministrilor din componenta guvernelor de sacrificiu.
In paralel, PSD va comanda o serie de sondaje de opinie din care sa reiasa ca alegerile anticipate nu sunt dorite de alegatori.


(550 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Silviu Sergiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Guvern de tehnocrati sau de larga coalitie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.87736010551453 seconds.