Vineri, 15 Iulie 2005 - 06:48 AM Aleg.RO: Anticipatele au intrat la apa

Publicat de: Silviu Sergiu , Laur

evenimentulzilei Alegerile anticipate au intrat ieri, din nou, intr-un con de umbra din cauza inundatiilor. Formatiunile politice de la putere si din opozitie s-au mobilizat pentru a incerca sa rezolve criza inundatiilor. Atat liberalii, cat si democratii au sunat adunarea si au dat ordine precise filialelor. Reprezentantii locali ai celor doua partide trebuie sa se mobilizeze si sa stranga cat mai multe ajutoare, in bani si bunuri pentru sinistrati.

Comandamente la PNL si PD

Atat PNL, cat si PD au creat la centru comandamente de criza care sa se ocupe de gestionarea problemei inundatiilor. Liberalii au cerut organelor abilitate ale statului sa verifice cauzele producerii dezastrelor, pentru ca in mai multe localitati nu au fost respectate conditiile de realizare a digurilor. Acestia sustin ca, in judetul Bacau, in loc sa se faca lucrari de indiguire, s-au construit vile pentru „baronii PSD”. Eugen Nicolaescu a afirmat ca PNL a primit o sesizare de la un cetatean din Bacau, potrivit careia firma SC WEGA SRL, care realiza lucrarile pe canalul Negel, ar fi ridicat in paralel case pentru fostul viceprimar PSD Dragos Benea, pentru Corneliu Iacobov si pentru o ruda a lui Sechelariu.

PSD propune taxa de solidaritate

In incercarea de a fructifica electoral inundatiile catastrofale din tara, PSD a fost luat ieri de val, avansand o serie de propuneri, unele dintre ele cu un vadit caracter populist. Intr-un material elaborat de departamentele de specialitate ale partidului, semnat de presedintele executiv Adrian Nastase, PSD a propus instituirea unei „contributii de solidaritate de 3a pentru persoanele cu venituri lunare nete mai mari de 5.000 de lei noi (50.000.000 de lei vechi)”.

Sa vina NATO

Social-democratii au mai propus sa i se solicite in scris secretarului general NATO „sprijin financiar si logistic in domeniul urgentelor civile: elicoptere de transport, pompe submersibile, generatoare de energie electrica, unitati de epurare si purificare a apei, laboratoare de analiza a apei, medicamente si materiale sanitare”.
Parlamentarii PSD si fiecare membru al conducerii centrale a partidului vor fi obligati sa cedeze, pentru judetul sau, echivalentul unui salariu lunar.


(498 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Silviu Sergiu , Laur


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Anticipatele au intrat la apa | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.72835898399353 seconds.