Marți, 12 Iulie 2005 - 06:11 AM Aleg.RO: PSD il vrea pe Ion Iliescu pe liste

Publicat de: Mara STEFAN

adevarul PSD isi doreste ca Ion Iliescu sa fie prezent pe listele partidului pentru alegerile anticipate, dar urmeaza sa discute pe aceasta tema cu fostul sef al statului, in zilele urmatoare. Despre implicarea intr-o eventuala campanie electorala a domnului Iliescu este prea devreme sa ne pronuntam, in absenta unei discutii de fond cu domnia sa", a spus Geoana. Conducerea PSD a decis, in sedinta de ieri, sa-si constituie structurile de planificare politica, de comunicare publica si pregatire de campanie electorala. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a precizat ca singura persoana cunoscuta ca facand parte din echipa de campanie este actualul purtator de cuvant, Cristian Diaconescu, care va coordona partea de comunicare. In ceea ce priveste numele sefului de campanie, decizia va fi luata in urmatoarele zile, a precizat Geoana. La nivelul conducerii partidului se va stabili cine sunt comunicatorii principali si secundari de mesaj, Geoana dand asigurari ca va fi o campanie "coerenta si foarte agresiva". Potrivit unor surse din partid, responsabil de partea de organizare a campaniei va fi secretarul general al partidului, Miron Mitrea. Pentru postul de director de campanie inca se fac cautari, actuala conducere dorindu-si o persoana extrem de dinamica, eventual neangrenata in structurile partidului. "in acest moment nu am luat o decizie cu privire la nominalizari pentru functia de prim- ministru. Venim cu o echipa robusta, ma ocup personal ca aceasta sa fie formata din oameni credibili si la momentul potrivit vom lua o decizie cu privire la distributia de roluri", a afirmat Mircea Geoana.
Social-democratii nu au bani de campanie
Liderul PSD isi doreste o campanie neostentativa si nu foarte costisitoare. Asta nu numai din lipsa de resurse, ci si pentru ca romanii "nu au chef" de alegeri anticipate. Pentru finantarea campaniei anticipatelor, PSD va apela si la parlamentari, dar si la reprezentantii din teritoriu. Liderul social-democrat a dat asigurari privind transparenta finantarii campaniei si a mentionat, totodata, ca social-democratii vor fi vigilenti in ceea ce priveste respectarea legii de catre adversarii politici. Potrivit liderului PSD, se doreste scoaterea la rampa a catorva sperante mai tinere din partid, el mentionand ca se doreste ca in formulele viitoare de guvern sa fie prezenti oameni cu o reputatie impecabila. "PSD nu-si poate permite ca in viitoarele structuri guvernamentale sa vina cu altceva decat cu oameni cu moralitate impecabila", a adaugat Mircea Geoana.
PSD nu exclude o coabitare cu Traian Basescu
intrebat cum ar putea coabita PSD cu Traian Basescu, in cazul in care social democratii ar castiga alegerile anticipate, Mircea Geoana a raspuns ca acest lucru nu ar fi imposibil, existand astfel de situatii, de-a lungul timpului, in unele tari europene, printre care Franta sau chiar Bulgaria. "Traian Basescu va trebui sa invete sa traiasca la Palatul Cotroceni alaturi de un guvern, eventual de alta culoare politica", a afirmat Geoana.


(559 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la Mara STEFAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

PSD il vrea pe Ion Iliescu pe liste | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62168097496033 seconds.