Luni, 11 Iulie 2005 - 06:01 AM Aleg.RO: PSD scoate din depou locomotiva Iliescu

Publicat de: Silviu Sergiu

evenimentulzilei Dupa ce l-au renegat la Congresul din aprilie, noii conducatori ai Partidului Social-Democrat apeleaza din nou la capitalul electoral al fostului presedinte Ion Iliescu se va implica in campania electorala a PSD, in perspectiva organizarii alegerilor anticipate. Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ieri ca i-a propus fostului sef al statului sa se numere printre liderii partidului care vor transmite mesaje catre electorat, iar acesta a acceptat. „Am discutat cu domnul Iliescu, iar acesta s-a aratat disponibil. Ion Iliescu are locul sau in echipa PSD. Vom vedea sub ce forma se va implica in campanie. Vom folosi tot armamentul din dotare, toti oamenii credibili in campania electorala”, a spus Geoana.

Strategie de blocare a anticipatelor

Pana ce vor fi indeplinite conditiile constitutionale pentru organizarea alegerilor anticipate, PSD intentioneaza sa initieze o serie de demersuri pentru a bloca desfasurarea scrutinului inainte de termen. In aceasta ordine de idei, Mircea Geoana a precizat ca, in perioada urmatoare, conducerea PSD se va intalni cu liderii UDMR, precum si cu cei ai Partidului Conservator, pentru „a vedea daca exista si alte optiuni decat alegerile anticipate”. „Scopul acestor intalniri, acestor consultari este acela de a vedea daca exista o dorinta reala pentru organizarea alegerilor anticipate. Vrem sa vedem cat de solid este sprijinul pe care UDMR si Partidul Conservator il acorda Aliantei PNL-PD”, a spus Geoana.

Basescu, acuzat de interese „inguste”

Liderul PSD nu a uitat nici ieri sa puna tunurile pe Traian Basescu, caruia i-a reprosat ca a generat aceasta criza politica, dintr-un „interes politic ingust”. „Romania nu are nevoie de alegeri anticipate. Este o criza politica indusa de un interes ingust al lui Traian Basescu. Prin anticipate, Basescu si actuala putere activeaza nebuneste o autoclauza de salvgardare. In privinta integrarii Romaniei in UE, riscul de derapaj pana in 2009 este unul real si este discutat in acest moment in Europa. Nu este prea tarziu sa oprim aceasta aventura nebuneasca”, a spus Geoana, solicitandu-i actualului presedinte „sa iasa public si sa medieze actuala criza politica” .

Geoana s-a imbracat in haine de campanie

Mircea Geoana a venit ieri la conferinta de presa a PSD afisand o tinuta vestimentara extrem de lejera: tricou rosu, pantaloni de vara si adidasi. Tinuta nu a fost aleasa intamplator de liderul PSD. Intentia lui Geoana a fost aceea de a transmite mesajul ca liderii partidului de la centru „s-au echipat” corespunzator pentru a intra agresiv in campania electorala.

PSD nu e dispus sa se alieze cu PC

Chiar daca intentioneaza sa discute cu PC despre blocarea anticipatelor, PSD este foarte reticent sa mai incheie o alianta electorala cu formatiunea lui Voiculescu, asa cum s-a intamplat in 2004. „Dorinta colegilor nostri, in special din teritoriu, este de a avea oamenii nostri pe liste si nu de a duce in carca colegi care ulterior sa ne paraseasca”, a spus Geoana.


(605 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Silviu Sergiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

PSD scoate din depou locomotiva Iliescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.4548079967499 seconds.