Sâmbătă, 09 Iulie 2005 - 10:38 AM Aleg.RO: Băsescu vrea puteri discreționare

Publicat de: ---

azi Partidul Social Democrat nu se teme de alegeri anticipate, ci "de slăbirea democrației și instaurarea dictaturii lui Traian Băsescu", a declarat, joi, președintele PSD Mircea Geoană. Geoană susține că evenimentele politice de joi "sunt punctul culminant al unui plan bine pus la punct de preluare a puterii absolute de către Traian Băsescu". El afimă că Băsescu a propus de la început un guvern "incompetent", care a fost "o marionetă folosită în planul dictatorial al actualului președinte", care "se folosește artificial de rezoluția Curții Constituționale pentru a hotărî declanșarea alegerilor anticipate".
Geoană spune că prevederile pachetului de legi privind justiția și proprietatea nu sunt direct legate de procesul de integrare, așa cum rezultă și din documentele Uniunii Europene convenite la sfârșitul anului 2004. "Ceea ce a cerut Uniunea Europeană a fost implementarea actualelor legi în domeniu. Consecvent principiilor democratice, PSD a cerut convocarea sesiunii extraordinare pentru discutarea legilor în Parlament", adaugă el.
În aceste condiții, "Tăriceanu continuă să dezinformeze, motivându-și demisia prin decizia fără precedent a Curții Constituționale".
Președintele PSD mai consideră că demisia Guvernului e dovada clară "că de la bun început Alianța nu și-a propus să guverneze, ci să preia puterea total și discreționar".
"Prin această decizie Traian Băsescu devine vinovatul principal, iar membrii coaliției - complici la un atentat la interesul național", conchide Geoană.


(544 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Băsescu vrea puteri discreționare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59350299835205 seconds.