Sâmbătă, 09 Iulie 2005 - 10:32 AM Aleg.RO: Premierul Calin Popescu Tariceanu: Presedintele Traian Basescu nu mi-a cerut sa demisionez!

Publicat de: ---

gardianul Primul-ministru-diplomat incearca sa scoata si castanele din focul pus de presedintele-capitan Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi dupa-amiaza, in fata Delegatiei Permanente a PNL, ca decizia de demisie a Guvernului si optiunea pentru alegeri anticipate nu au fost luate la cererea presedintelui Traian Basescu, ci au fost hotarate de Biroul Permanent Central. Tariceanu a dezmintit informatiile potrivit carora a fost vorba despre presiuni din partea sefului statului, au declarat pentru Mediafax surse din PNL.


De unde am venit, incotro am vrut sa plecam si unde am ajuns. Ce patim, vedem la toamna!

Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a anuntat, joi, decizia ferma de a demisiona din functia de premier. El a declarat ca l-a informat pe presedintele Traian Basescu asupra deciziei luate si a aprecizat ca, impreuna cu acesta, va stabili formula tranzitorie, menita sa asigure gestionarea curenta a tarii si organizarea alegerilor anticipate.

El a dat asigurari ca Alianta functioneaza si ca liberalii si democratii vor merge impreuna in campanie, pe liste comune si ca vor obtine o majoritate confortabila pentru a guverna singuri. Premierul a acuzat virulent jocurile de culise politice la care s-au pretat judecatorii Curtii Constitutionale, precum si imixtiunile politice ale Opozitiei, respectiv ale PSD si ale PRM in blocarea independentei justitiei.

Iata firul evenimentelor care l-au determinat pe Calin Popescu Tariceanu sa accepte, fortat sau nu, pozitia sa fata de declansarea alegerilor anticipate:

Miercuri, 6 iulie:

Curtea Constitutionala da aviz negativ unor texte din pachetul legislativ

Liderii PD se intalnesc la sediul partidului din Aleea Modrogan. La intalnire s-a decis fortarea premierului pentru a accepta anticipatele

La miezul noptii are loc o convorbire telefonica intre Calin Popescu Tariceanu si presedintele Traian Basescu. Seful statului il avertizeaza pe Tariceanu ca, daca nu accepta anticipatele, ministrii PD se vor retrage din Guvern.

Joi, 7 iulie:

Dimineata, are loc sedinta Biroului Permanent al PNL. Potrivit unor surse liberale, la inceputul sedintei, mai multi liberali au sustinut sa nu se organizeze anticipate. Discutia a degenerat dupa ce deputatul Cristian Boureanu a spus ca ideea lui Basescu privind anticipatele trebuie acceptata de liberali. El a fost sustinut de mai multi colegi, printre care Gheorghe Flutur si Ionut Popescu, care au apreciat ca poate ar fi mai indicat pentru partid sa accepte acum anticipatele.

La pranz, premierul Calin Popescu Tariceanu si are intrevedere la Cotroceni cu presedintele Traian Basescu. Potrivit unor surse din Alianta, citate de Mediafax, premierul a acceptat, la discutiile cu presedintele, sa fie numit de doua ori premier interimar in cadrul procedurii de declansare a alegerilor anticipate. Tariceanu ar putea fi astfel numit de doua ori premier interimar. Potrivit acelorasi surse, in cadrul intalnirii celor doi care a durat aproximativ o ora si jumatate s-a mai stabilit ca alegerile anticipate sa se organizeze in cursul lunii octombrie. Surse citate sustin ca, daca se vor organiza alegeri anticipate, raportul PNL-PD pe listele electorale comune ale Aliantei va fi de unu la unu. La alegerile trecute raportul a fost de 1,3 la 1 in favoarea PNL.

Dupa intalnirea de la Cotroceni, premierul Calin Popescu Tariceanu a avut o intalnire la Guvern cu apropiatii sai din PNL care au functii in structurile Executivului si in cele de partid.

Ora 16:00 - Tariceanu anunta demisia Guvernului

Seara, convocata de urgenta, conducerea PNL a decis in unanimitate sa accepte ideea alegerilor anticipate

Vineri, 8 iulie:

Toate partidele politice s-au intrunit in sedinte extraordinare pentru a lua o decizie asupra jocurilor pe care urmeaza sa le faca in perioada urmatoare


(569 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Premierul Calin Popescu Tariceanu: Presedintele Traian Basescu nu mi-a cerut sa demisionez! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61643600463867 seconds.