Miercuri, 06 Iulie 2005 - 08:29 AM Aleg.RO: Nastase isi cultiva imaginea cu ctitoria lui Ceausescu

Publicat de: Lucian Gheorghiu

Cotidianul Adrian Nastase, presedintele executiv al PSD, si-a organizat ieri o baie de presa printr-un truc. Adrian Nastase a incercat ieri sa dea o lovitura de imagine printr-o actiune la care a strins aproape 100 de ziaristi de la toate televiziunile care opereaza in Bucuresti si de la publicatiile acreditate. Desi toti ziaristii convocati ieri la Parlament se asteptau la o incursiune in subsolurile Casei Poporului, turul cladirii a cuprins mai multe zone arhicunoscute pentru ziaristi. Prima etapa a turului a vizat Muzeul Parlamentului, o locatie pe care ziaristii o au zilnic in fata ochilor. A urmat Clubul Parlamentarilor si sala in care se va tine plenul Senatului, inaugurata acum citeva luni.
Deputat PSD studiind la biblioteca

Nici vizitarea bibliotecii nu a constituit o premiera pentru mass-media, singura noutate fiind „intimplarea“ ca intr-una dintre salile de lectura ziaristii l-au descoperit pe deputatul PSD Ioan Timis studiind de zor. Nastase a tinut sa duca ziaristii printre moloz si schele, pentru a demonstra ca „se lucreaza zi si noapte“ si ca se folosesc materiale ieftine, „care nu au necesitat investitii“. Nici vizitarea garajului subteran nu a constituit o surpriza pentru nimeni, el fiind vizitat si rasvizitat de ziaristi.

Contre Nastase - Anca Petrescu

Pe tot parcursul turului au fost mobilizati directorii diferitelor departamente din Casa Poporului, dar si arhitecta Anca Petrescu, cea care a proiectat cladirea.

In mai multe rinduri, Nastase - care a incercat sa acrediteze ideea ca lui i se datoreaza multe dintre cele vazute - a contrat explicatiile arhitectei, spunindu-i sa se pronunte cind organizeaza vreo conferinta de presa. Din traseu n-a lipsit nici ctitoria actualului presedinte al Camerei, Muzeul de Arta Contemporana. O risipa uriasa de spatiu - 12.343 mp - pe patru etaje, pereti de sticla si lift exterior, in contrast total cu arhitectura originala a edificiului - aceasta ar fi, pe scurt, descrierea locatiei.


(549 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Lucian Gheorghiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Nastase isi cultiva imaginea cu ctitoria lui Ceausescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6356680393219 seconds.