Miercuri, 06 Iulie 2005 - 08:25 AM Aleg.RO: Traian Basescu: In lege suntem democrati, dar la aplicarea ei mai avem de lucrat!

Publicat de: Carmen Caraman

gardianul Promovarea democratiei intr-o Europa largita a fost tema seminarului organizat, ieri, de Societatea Academica Romana, in deschiderea caruia a participat si presedintele Traian Basescu. Potrivit acestuia, legislatia romana este moderna, ba chiar o intrece pe cea a democratiilor vechiului continent, insa problema apare in momentul in care trebuie sa o implementam. "Daca ne uitam in lege suntem democrati, ba chiar intrecem democratiile vechi din Europa, dar daca ne uitam la aplicarea legii, acolo avem o problema", a declarat seful statului, conform Mediafax. In opinia sa, sansa unui stat democratic, precum Romania, consta in existenta societatii civile care "chiar se bate pentru ca diferenta intre ce scrie in lege si ce se intampla in realitate sa se micsoreze cat mai mult", dar si pentru ca influenta "factorilor perturbatori" exercitarii actului de justitie sa devina tot mai mica, astfel incat justitia sa functioneze efectiv si sa fie intr-adevar o structura de aplicare a legilor democratice.

Evaluarea tarii noastre in functie de continutul legilor, reprezinta marea problema cu care ne confruntam in demersul de integrare europeana, a subliniat presedintele roman. "Nu-i spune nimeni Romaniei ca are legi proaste din punct de vedere al justitiei, ca mai trebuie ajustate pe ici pe colo", si nici ca fondul lor nu este nedemocratic, a spus Basescu, aratand ca "batalia" Comisiei Europene cu Romania este ca Justitia sa faca ce scrie in lege. In ceea ce priveste presa, seful statului a afirmat ca aceasta reprezinta a patra putere in stat, o putere neoficiala dar reala, care pana la sfarsitul anului 2000 s-a complacut intr-o relatie nedemocratica, specifica perioadei comuniste, desi avea toate conditiile sa refuze controlul politic.


(551 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Carmen Caraman


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Traian Basescu: In lege suntem democrati, dar la aplicarea ei mai avem de lucrat! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65911388397217 seconds.