Miercuri, 29 Iunie 2005 - 08:16 AM Aleg.RO: Sondaj: Iliescu scade, Basescu creste

Publicat de: Andreea Nicutar, R.A

evenimentulzilei PSD si Iliescu scad in sondaje, in vreme ce guvernul inregistreaza prima crestere, se arata in barometrul de testare a opiniei publice realizat de IMAS in iunie. Cresterea increderii in executiv e de doua procente, 36% din cei chestionati considerand ca actualul cabinet guverneaza mai bine decat precedentul.
Legat de intentia de vot, Alianta D.A. inregistreaza o crestere de la 50% in mai la 55% in luna iunie, in vreme ce PSD pierde 5 procente, ajungand la 23%. UDMR si PRM se mentin la cotele anterioare: 6%, respectiv 10%.
Traian Basescu inregistreaza si el 6 procente in plus fata de mai, ajungand la 58% din preferintele electoratului. Premierul Calin Popescu-Tariceanu e si el in usoara crestere, cele 42 de procente (fata de 40% in luna mai) situandu-l foarte aproape de liderul PSD Mircea Geoana (41a, in scadere cu doua procente).
Ion Iliescu pierde 5 procente, ajungand la 20%. Pe aceeasi panta descendenta se situeaza Adrian Nastase, Dan Voiculescu si Vadim Tudor.
Marko Bela e constant - aceleasi 15 procente ca si in prima luna de guvernare, iar noul presedinte PD Emil Boc recupereaza pierderile din luna mai (cand scazuse la 23 de procente), revenind la 26%. Sondajul are o marja de eroare de 3%.


(996 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Andreea Nicutar, R.A


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Sondaj: Iliescu scade, Basescu creste | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58490800857544 seconds.