Luni, 27 Iunie 2005 - 08:23 AM Aleg.RO: "Răcnetul Cotrocenilor"

Publicat de: ---

azi Reprezentanții PSD au criticat virulent Partidul Democrat, ieri, într-o conferință de presă, pentru reorientarea doctrinară și au afirmat că PSD îi așteaptă în rândurile sale pe toți membrii PD atașați valorilor social-democrate. "PD a demonstrat că este un partid oportunist, fără ideologie, format din caporali și soldăței ai lui Traian Băsescu", a spus deputatul Dan Mihalache, apreciind că "abandonarea abruptă" a social-democrației, fără o dezbatere reală asupra fundamentului doctrinar pe care se așează partidul, trimite această formațiune în zona derizoriului, la nivelul comportamenului unor partide politice din lumea a treia. Mihalache a susținut că nu există nici un precedent de formațiune politică europeană care să-și schimbe doctrina de la centru-stânga la centru-dreapta, în decurs de numai două luni.
Potrivit lui Mihalache, PSD rămâne singura formațiune "autentic social-democrată din România". PSD îi așteaptă în rândurile sale "pe toți acei membri ai PD care au înțeles să facă o politică bazată pe ideologia stângii și nu o politică bazată pe interese de grup și manevrată de la Cotroceni", a afirmat deputatul, arătând că apelul este adresat "bazei" PD, "membrilor cinstiți care au crezut că fac o politică de stânga, ca să afle peste noapte că sunt de fapt de dreapta".
Aprecieri despre Convenția Națională a PD au făcut și liderii PSD Adrian Severin și Alexandru Sassu, ambii foști membri ai Patidului Democrat. Secretarul executiv al PSD Alexandru Sassu a afirmat că, din punctul său de vedere, ziua de sâmbătă a fost una "tristă", pentru că PD a fost îngropat, în locul lui apărând "o masă de manevră, la comanda unui căpitan care stă în Dealul Cotroceni". În opinia sa, reorientarea doctrinară a PD "nu dă bine" nici pentru PSD, pentru că rămâne un singur partid în stânga, ceea ce face să nu existe concurență și, prin urmare, reformarea partidului devine mai dificilă.
Nu de aceeași părere a fost deputatul PSD Adrian Severin, unul dintre fondatorii Partidului Democrat. El a apreciat că dispariția din spectrul de centru-stânga a PD este un lucru bun și pentru social-democația din România și pentru electorat, în sensul că lucrurile se clarifică, pe această zonă rămânând un singur partid. Severin a apreciat că o manieră de acțiune precum cea a PD, cu un joc "pe mai multe table", reduce credibilitatea clasei politice românești în ansamblu față de partenerii politici europeni.
Adrian Severin a mai opinat că PD devine un partid al puterii prezidențiale, în care Emil Boc, "prezentat drept cel mai bun produs al noii generații de oameni politici", nu este altceva decât un "răcnet al Cotroceniului".


(584 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

"Răcnetul Cotrocenilor" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60613584518433 seconds.