Luni, 27 Iunie 2005 - 08:22 AM Aleg.RO: Socialiștii Europeni sunt "pentru" PSD

Publicat de: ---

azi PSD a devenit membru cu drepturi depline al PSE Consiliul Partidului Socialiștilor Europeni, organizație a partidelor stângii democrate din țările UE, a ratificat la reuniunea de vineri și sâmbătă, la Viena, rezoluția Prezidiului PSE privind acordarea statutului de membru cu drepturi depline Partidului Social Democrat. PSD beneficiază de cinci locuri în Consiliul PSE. Astfel, Partidul Social Democrat devine primul partid din România care intră și activează în cadrul structurilor politice europene, precizează un comunicat al PSD remis presei.
La propunerea delegației PSD prezentă la Viena, Consiliul PSE a inclus în rezoluția privind prioritățile agendei politice europene pentru anul 2006 un paragraf în care se arată că realizarea istorică a constituirii Uniunii Europene trebuie continuată prin primirea României și Bulgariei la 1 ianuarie 2007, sub condiția îndeplinirii angajamentelor luate.
De asemenea, Consiliul PSE a adoptat o rezoluție privind reforma internă a partidului - "Propuneri pentru un PSE mai puternic" - și a organizat dezbateri politice pe trei mari teme: viziunea PSE asupra Europei viitoare, locuri de muncă decente - o noua creștere economică și o nouă strategie de investiții pentru Europa, și gestiunea sfidărilor democratice ale Europei.
Președintele PSD, Mircea Geoană, a prezentat, în plenul reuniunii, viziunea social-democraților români asupra unei viitoare Europe politice și sociale care să fie, în același timp, o uniune de state și o uniune de cetățeni. Președintele executiv, Adrian Năstase, a susținut la nivelul prezidiului PSE necesitatea continuării procesului de integrare în UE potrivit calendarului convenit în cadrul negocierilor încheiate cu succes de Guvernul PSD.
Sesiunea dedicată Europei sociale a fost prezidată de Adrian Severin, directorul ISD.
În cadrul unei sesiuni speciale a femeilor social-democrate, vicepreședintele PSD Rovana Plumb a prezentat punctul de vedere asupra modului în care principiile egalității de șanse trebuie să se reflecte în rezoluțiile PSE.
Cu ocazia reuniunii, a fost organizată și o întâlnire separată consacrată evoluțiilor din Balcani, la care a participat secretarul executiv Victor Boștinaru.
La Consiliul PSE, au participat, alături de liderii partidelor social-democrate, socialiste și laburiste, și președintele Parlamentului European, Joseph Borrel, comisarul european Gunther Verheugen și raportorul Parlamentului European pentru România, Pierre Moscovici.
Președintele PSE, Poul Nyrup Rasmussen, împreună cu președintele PASOK, George Papandreu, au confirmat prezența la București în perioada imediat următoare, pentru lansarea forumului de dezbateri social-democrate al PSD.
Consiliul PSE a reprezentat prima întâlnire la vârf a stângii democrate europene după respingerea, prin referendum, a Constituției UE în Franța și Olanda, precum și după eșecul Consiliului European din 16-17 iunie. În aceste condiții, principala preocupare a reuniunii a fost relansarea procesului european, prin definirea unei viziuni bazate pe ideile apropierii de cetățean, a solidarității sociale, a securității individuale și colective, a justiției sociale și a prosperității, se spune în comunicatul PSD.


(591 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Socialiștii Europeni sunt "pentru" PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67921996116638 seconds.