Luni, 27 Iunie 2005 - 08:22 AM Aleg.RO: Cu Boc președinte, democrații virează spre populari

Publicat de: Cornelia Drăghici

azi Preconizata schimbare la față a PD a devenit certitudine. Democrații au renunțat la Internaționala Socialistă și au devenit populari, iar tandemul Boc-Videanu va ghidona PD în viitorii patru ani - Emil Boc din funcția de președinte, iar Adriean Videanu din cea de președinte executiv. Ceilalți membri în conducerea partidului, devenită "mai suplă", vor fi aleși pe 9 iulie. Fără fastul de pe vremea lui Roman, fără baloanele din timpul lui Băsescu, atinși de sobrietate, 4000 de democrați au bifat, sâmbătă, cu titlu de vot, noua conducere a PD, modificarea doctrinei social-democrate în populară și câteva alte ajustări ale statutului.
După tipicul binecunoscut al tuturor manifestărilor de acest gen, primul cuvânt l-au avut invitații. Secretarul general al PPE, Antonio Lopez a spus că lucrurile "se mișcă în direcția bună"."Așa face și Traian Băsescu: mereu se mișcă și mereu în direcția bună", a spus Lopez spre încântarea generală a sălii, care a izbucnit în aplauze. Aliații de la guvernare - Călin Popescu Tăriceanu, Marko Bela, Varujan Pambuccian, Bogdan Ciucă - nu puteau nici ei să lipsească de la un asemenea eveniment. Premierul Tăriceanu a forțat nota întinzând, pentru a treia oară, mâna către democrați pentru realizarea unei fuziuni. Dar a rămas și de această dată cu mâna întinsă, noul președinte Emil Boc, evitând să dea un răspuns explicit. Într-o apatie totală, delegații au ascultat discursurile mai marilor partidului, au votat unica moțiune pentru alegerea președintelui și a președintelui executiv și și-au dat girul pentru ieșirea din Internaționala Socialistă.

Ode celor mai iubiți conducători
Convenția Națională a PD a semănat cu Congresele PCR din vremurile trecute, democrații întrecându-se la "lustruit" liderii. Evident cel mai elogiat a fost șeful statului Traian Băsescu, a cărui umbră se răsfrânge asupra întregului partid precum cea a lui Mircea la Cozia.
"Suntem bine plasați în acest moment în sondajele de opinie. Dar, trebuie să recunoaștem, în mare parte, poziția pe care PD o are se datorează câștigării de către Traian Băsescu a Președinției României și performanței acestuia în funcția de președinte", a declarat Emil Boc.
"Numai cei care nu-l cunosc pe Traian Băsescu își pot imagina că Traian Băsescu va accepta susținerea unui partid minuscul. (...). Dacă veți susține proiectul politic pe care vi-l propun, împreună cu Adriean Videanu și echipa de conducere care va fi aleasă la următorul CNC, putem face din PD cel mai important partid de pe scena politică românească", a mai spus Boc. Cum Boc a devenit liderul maxim i-a venit și lui rândul să fie elogiat. Liviu Negoiță și ceilalți liderași au avut de asemenea cuvinte de laudă. Singurul care a avut, cât de cât, simțul ridicolului a fost Radu Berceanu care a făcut o aluzie subtilă la cei care "se înghesuie să aducă prea multe ode".
Apreciind că în calitatea sa de președinte al tuturor românilor nu se cade să-și arate fața la Convenția PD, Traian Băsescu, șeful spiritual al PD, a trimis un mesaj în care, în mod surprinzător, vorbește de "soliditatea Alianței".


(527 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la Cornelia Drăghici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Cu Boc președinte, democrații virează spre populari | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61595702171326 seconds.