Sâmbătă, 25 Iunie 2005 - 10:03 AM Aleg.RO: Sedinta de pacificare

Publicat de: Alina Mihai , A.T.

evenimentulzilei Liderii coalitiei, dar mai ales cei ai Aliantei, isi vor clarifica luni divergentele politice privitoare la numirea consiliilor de administratie si la cresterea taxei pe valoare adaugata. Potrivit unor surse din coalitie, luni, inainte de numirea noilor consilii de administratie la TVR si SRR in parlament, conducerile partidelor vor avea o ultima confruntare pentru a-si armoniza pozitiile. Cel putin pana la aceasta data, PNL, UDMR si PC nu vor renunta la numirea CA-urilor, urmand ca PD sa decida zilele acestea ce va face. Un alt subiect care tinde sa dezbine partidele din Alianta este cresterea TVA. Dupa ce Ionut Popescu si Calin Popescu-Tariceanu au anuntat ca se analizeaza posibilitatea modificarii cotei, Emil Boc si Vasile Blaga nu s-au aratat incantati de acesta masura cu consecinte sociale. Totusi, confruntarea de idei nu s-a produs inca decat la nivelul declaratiilor publice. De altfel, guvernul nu a atins decat tangential acest subiect in sedinta de joi. Potrivit unor surse din coalitie, ministrul finantelor trebuie sa gaseasca o solutie pentru majorarea TVA, fara grave consecinte sociale.
In acest sens se analizeaza posibilitatea crearii unei contraponderi la cresterea taxei prin micsorarea contributiei la asigurarile sociale. Surse din guvern spun ca reducerea maxima la CAS care se poate face este de cinci procente, informatie confirmata de Ionut Popescu. (Alina Mihai)
Tariceanu regreta comentariile lui Boc
"N-am nici un comentariu sa fac pentru ca vorbim despre un subiect care nu exista in acest moment, asa ca imi pare rau si de comentariul domnului Boc si de faptul ca nu va pot raspunde pe gustul dumneavoastra la aceasta intrebare", a spus ieri, la sfarsitul unei reuniuni care a avut loc la Institutul Francez, Calin Popescu-Tariceanu.
Imediat dupa acea, premierul a vorbit insa din nou despre necesitatea mentinerii cotei unice de impozitare si despre faptul ca "trebuie sa acceptam cu totii ca exista o deplasare din zona impozitelor directe in zona impozitelor indirecte". In categoria impozitelor indirecte este inclusa si TVA. (Adriana Tomasevici)


(736 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Alina Mihai , A.T.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Sedinta de pacificare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59418487548828 seconds.