Sâmbătă, 25 Iunie 2005 - 09:51 AM Aleg.RO: "Nu dă Boc sarcini Parlamentului!"

Publicat de: ---

azi Președintele Senatului Nicolae Văcăroiu consideră că Guvernul, partidele, sindicatele nu mai au dreptul să retragă propunerile pentru Consiliile de Administrație ale SRR și SRTV, după depunerea acestora în scris. În schimb, persoanele propuse pot să renunțe la calitatea de candidat titular, în orice moment al procedurii și, atunci, intră în rol cei desemnați ca supleanți, a afirmat el.
Referitor la declarațiile liderului PD Emil Boc, Văcăroiu a amintit că, în urma respingerii rapoartelor de activitate, fostele Consilii de Administrație au fost desființate, iar Birourile Permanente ale celor două Camere au stabilit să se deruleze procedura de numire a noilor consilii, acestea urmând să fie supuse votului plenului reunit, la începutul săptămânii viitoare.
"Domnul Boc nu dă sarcini Parlamentului. Trebuie să-și vadă de primăria lui", a spus Văcăroiu. Președintele Senatului a apreciat, totodată, că modificarea legii de organizare a celor două instituții ar presupune prelungirea procesului legislativ până spre sfârșitul anului. "Nu putem sta fără consilii de administrație", a spus el.
Sindicatul din SRR se repliază, aleșii nu
Sindicatul Liber din Radiodifuziunea Română a decis să își retragă reprezentanții pe care i-a sprijinit în alegerile interne pentru CA al SRR, luând act de poziția organizațiilor neguvernamentale și a președintelui României, în sensul depolitizării radioului și televiziunii publice.
"Sindicatul Liber din Radiodifuziunea Română consideră imperios necesară asigurarea unei independențe administrative și editoriale reale și aceasta nu poate fi realizată în absența unui nou cadru legal de funcționare", se arată într-un comunicat remis Mediafax.
Răzvan Dumitrescu, din partea Sindicatului Liber din SRR, și Adrian Moise, reprezentând Federația Sindicatelor din SRR, au câștigat alegerile.
Răzvan Dumitrescu a declarat că nu se va retrage din CA, întrucât prezența lui acolo este rezultatul votului tuturor angajaților SRR, nu doar al celor care fac parte din sindicat. Și Adrian Moise a declarat că nu se va retrage. "Nu ne putem juca de-a alegerile. E o chestiune importantă, e dorința oamenilor, e voința lor. Am fost ieri la audieri, în Parlament, să lăsăm această instituție să hotărască ce se va întâmpla mai departe. Este a treia oară când am fost ales în CA, înseamnă că am făcut ceva pentru oamenii din radio", a declarat Moise.


(813 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

"Nu dă Boc sarcini Parlamentului!" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62882089614868 seconds.