Vineri, 24 Iunie 2005 - 08:53 AM Aleg.RO: "Sosonarii" PSD, in slujba lui Hayssam

Publicat de: Silviu Sergiu

evenimentulzilei Mircea Ursache, fost presedinte al PSD Bucuresti, este primul lider al partidului despre care Comisia de Integritate Morala (CIM) a partidului a adunat suficiente date potrivit carora a avut relatii apropiate cu Omar Hayssam, sustin surse din interior. Numele lui Ursache a fost deja trecut in raportul pe care Comisia il va prezenta luni conducerii centrale a partidului. Raportul referitor la concluziile anchetei interne desfasurate in acest caz se va axa exclusiv pe situatia de la PSD Bucuresti.

Capete de acuzare
Doua sunt, potrivit surselor noastre, capetele de acuzare aduse lui Mircea Ursache. In primul rand, el este acuzat ca a dat dispozitie membrilor PSD Bucuresti, "sosonarilor" cum i-a numit deputatul Aura Vasile pe cei care au facut campanie din usa in usa pentru PSD, sa-i stranga lui Omar Hayssam cele 1.000 de semnaturi necesare inscrierii acestuia in alegerile preliminare. Pe baza rezultatelor din preliminarii au fost intocmite listele parlamentare ale PSD. Sursele noastre sustin ca mai multi membri ai organizatiei au declarat acest lucru, in cadrul audierii lor in Comisia de Integritate Morala. Ursache neaga insa cu vehementa aceste acuzatii. Contactat telefonic de "Evenimentul zilei", Mircea Ursache ne-a declarat: "Nu este adevarat. Este o imbecilitate fara margini".
Donatie cu cantec
Fostului presedinte al PSD Bucuresti i se imputa si faptul ca, in aceasta calitate, a acceptat o donatie de la Omar Hayssam, care depasea limita acceptata de lege. Este vorba de 1,4 miliarde lei, bani pe care Hayssam i-a virat in pusculita partidului inainte de alegerile de anul trecut, pentru a fi inclus pe listele PSD pentru Camera Deputatilor. Deocamdata, Mircea Ursache nu a fost audiat de Comisia de Integritate, insa risca sa fie sanctionat in baza statutului PSD, cea mai drastica pedeapsa fiind excluderea din partid.
Urmeaza pestii mari?
Presedintele Comisiei de Integritate Morala, Cristian Diaconescu, ne-a declarat ieri ca pana pe 15 iulie a.c. acest for va finaliza si in teritoriu ancheta referitoare la Omar Hayssam.
CIM va trebui sa lamureasca natura relatiei dintre Omar Hayssam si liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, despre care presa a relatat pe larg, si cine anume din anturajul fostului presedinte Ion Iliescu i-a facilitat lui Omar Hayssam prezenta in delegatiile oamenilor de afaceri care l-au insotit pe Iliescu in strainatate.


(511 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Silviu Sergiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

"Sosonarii" PSD, in slujba lui Hayssam | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56763291358948 seconds.