Vineri, 24 Iunie 2005 - 08:43 AM Aleg.RO: Liberalii sunt foc și pară pe Tăriceanu

Publicat de: ---

azi Mai mulți lideri ai PNL i-au reproșat președintelui partidului, premierul Călin Popescu Tăriceanu, în ultima ședință a conducerii formațiunii liberale, că nu are o atitudine tranșantă față de partenerii de Alianță și tratează cu superficilitate subiectul SRR-SRTV. Potivit unor surse din partid, la ședința de marți seara a Comitetului Executiv (CEx), liberalii s-au declarat nemulțumiți de faptul că, în ultima vreme, tot mai mulți lideri PD atacă PNL în presă. Unul dintre cei care au luat cuvântul pe această temă a fost vicepreședintele Puiu Hașotii, el propunându-le colegilor să le răspundă democraților cu aceeași monedă.
Norica Nicolai i-a reproșat, ulterior, lui Tăriceanu că nu a făcut mai mult pentru a face partidul vizibil. Nicolai a spus că PNL nu prea mai face politică de când se află la guvernare.
Membrii CEx au convenit să desemneze trei membri supleanți în Consiliul Național de Conducere (CNC) al Alianței, aceștia urmând să-i înlocuiască pe miniștrii care nu vor putea veni la reuniunile cu democrații. Cei trei sunt: Ludovic Orban, Gheorghe Ștefan și Adrian Iorgulescu. Ei îi vor înlocui pe Mona Muscă, Gheorghe Flutur și Mihai Voicu. De asemenea, liderii PNL au stabilit ca vicepreședinții partidului și purtătorul de cuvânt să le răspundă democraților public, de câte ori este cazul.
Un alt subiect s-a referit la SRR și SRTV. Președintele Comisiei de cultură din Camera Deptaților, Raluca Turcan, i-a reproșat lui Tăriceanu că nu a ținut cont de părere parlamentarilor în desemnarea reprezentanților PNL în Consiliile de administrație ale celor două instituții. De asemenea, Turcan i-a spus liderului partidului că nu a sprijinit-o în activitatea Comisiei de anchetă asupra activității SRR-SRTV. Tăriceanu i-a răspuns că s-a ambiționat prea mult în Comisia de anchetă, mai presus de interesele politice.
Unii dintre participanții la ședință susțin că disputa dintre cei doi nu a avut o finalitate, întrucât Tăriceanu a plecat în timpul ședinței. Înainte să părăseacă întrunirea, el l-a avertizat, însă, pe ministrul Finanțelor, Ionuț Popescu, că s-a grăbit să anunțe majorarea TVA, susțin sursele citate.


(673 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Liberalii sunt foc și pară pe Tăriceanu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64979100227356 seconds.