Vineri, 24 Iunie 2005 - 08:39 AM Aleg.RO: Satul de atata opozitie, ex-peremistul Dorel Onaca nu se lasa sedus de Partidul Social Democrat

Publicat de: C. Cristofan

gardianul Senatorul Dorel Onaca si-a anuntat, ieri, in plenul Senatului, demisia din Partidul Romania Mare si din functia de presedinte al Comisiei economice a acestei Camere. "Demisia mea este urmarea ultimelor evenimente din partid. Aceasta ar fi motivatia principala. Sigur ma refer si la momentul plecarii lui Corneliu Ciontu", a declarat senatorul. Dorel Onaca a fost printre membrii Biroului Permanent al PRM care s-au abtinut de la vot atunci cand s-a decis excluderea din partid a ex-presedintelui Ciontu. "Eu am luptat intotdeauna pentru unitatea in partid", a adaugat senatorul. "Noi stabilisem un program pe care eu l-am respectat. Dar nu mai eram in program, deviasem mult. Atunci mi-am dat seama ca vreau altceva. De altfel, eu am vrut mereu cred ca mai mult decat se putea face, adica am sperat intr-un partid european si o democratizare mai ampla a formatiunii", a mai comentat Onaca. Intr-un comunicat al PRM, demisia senatorului Onaca a fost motivata prin existenta unui santaj, facut cu un dosar penal de spalare de bani, publicat luna trecuta in presa. Comunicatul de presa sugereaza subtil ca in spatele acestei actiuni se afla social-democratul Viorel Hrebenciuc.

Mai exista informatii conform carora ex-peremistul Onaca s-ar putea inscrie in PSD. Intrebat despre o astfel de mutare politica, senatorul a raspuns ferm: "Nu este cazul. Sunt informatii pe care nu le comentez. Ei intotdeauna gasesc motive. Pentru mine a fost o situatie spontana, este o pozitie personala si timpul o sa-mi demonstreze daca a fost o decizie inteleapta. Nu am trecut imediat la alt partid tocmai pentru a nu lasa loc suspiciunilor. Nu voi merge la PSD. De noua ani am fost permanent in opozitie. Acum meditez si apoi voi lua o decizie".

Dorel Onaca a declarat ca, in continuare, va fi senator independent. El a fost inlocuit, in fruntea Comisiei economice, de senatorul Dan Claudiu Tanasescu.


(525 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la C. Cristofan


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Satul de atata opozitie, ex-peremistul Dorel Onaca nu se lasa sedus de Partidul Social Democrat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.72148895263672 seconds.