Joi, 23 Iunie 2005 - 09:30 AM Aleg.RO: Ciontu rămâne vicepreședinte la Camera Deputaților

Publicat de: ---

azi Plenul Camerei Deputaților a respins, marți, prin vot secret, solicitarea grupului PRM de revocare din funcția de vicepreședinte a deputatului Corneliu Ciontu. Liderul grupului PRM din Camera Deputaților, Lucian Bolcaș, a precizat că solicitarea are la bază retragerea de către partid a sprijinului politic acordat acestuia.
Președintele de ședință, Adrian Năstase, a explicat că, în conformitate cu regulamentul Camerei, solicitarea de revocare din funcție a unui membru al Biroului Permanent este supusă votului secret, cu bile, revocarea fiind aprobata dacă în favoarea acesteia votează jumătate plus unu din numărul total de deputați, adică 167 de voturi.
Numărarea bilelor din cele două urne a dus la concluzia că majoritatea voturilor deputaților, cerută de regulament pentru revocare, nu a fost întrunită. Procesul verbal a consemnat că au fost exprimate 269 de voturi, dintre care 201 au fost valabil exprimate, 68 au fost anulate, 119 au fost "contra" revocării și 82 au fost "pentru" revocare.
PRM a protestat față de menținerea lui Corneliu Ciontu în funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților, apreciind că aceasta este ilegală. Drept urmare, vicepreședintele partidului, Lucian Bolcaș, a anunțat că membrii PRM nu vor mai participa la lucrările Biroului Permanent. De asemenea, peremiștii au hotărât să nu mai participe nici la comitetele ordinii de zi care vor mai avea loc. "Nu este o formă de boicot, a spus Bolcaș, dar refuzăm să fim părtași la o nelegalitate".


(637 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Ciontu rămâne vicepreședinte la Camera Deputaților | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55883383750916 seconds.