Joi, 16 Iunie 2005 - 07:51 AM Aleg.RO: De la practica la teorie politica

Publicat de: Silviu Sergiu

evenimentulzilei Iliescu, pus sef la institutul care l-a ironizat Ion Iliescu va coordona Institutul Social Democrat „Ovidiu Sincai”, care in urma cu o luna lansa public ideea ca infringerea suferita de acesta in fata lui Mircea Geoana, in competitia pentru presedintia PSD, este un lucru benefic pentru partid.

Directorul executiv al ISD, Anne Juganaru, dadea publicitatii, pe 19 mai, un document, intitulat „Analiza Congresului PSD: semnificatii si consecinte”, in care admitea ca vremea lui Iliescu in virful ierarhiei de partid a trecut: „Este clar ca dupa 15 ani este nevoie de lideri noi (...) Societatea se misca, si un partid trebuie sa se adapteze din mers. Este nevoie de oameni noi. Este firesc si din punct de vedere fizic. Cu totii imbatrinim”.
Analiza ISD nu l-a menajat deloc pe Iliescu, fiind presarata cu numeroase critici la adresa acestuia: „De la revenirea in PSD, Ion Iliescu s-a comportat ca purtator al unei solutii miraculoase si ca un lider providential. Nu si-a combatut fatis adversarii, iar in intelegerile pe care a cautat sa le realizeze cu diferite centre de putere din PSD nu a garantat o realocare pasnica a puterii. Ion Iliescu a creat astfel o dubla ambiguitate, mai intii de program, pentru ca a pus corect diagnosticul partidului, dar nu a dat si reteta de vindecare, in afara celei a prezentei propriei persoane, iar ulterior de strategie, pentru ca nu a realizat aliante consistente”. La acea vreme, Anne Juganaru aprecia ca Ion Iliescu s-ar putea situa, in relatia cu PSD, pe o „pozitie informala”. Ieri, Anne Juganaru ne-a declarat ca ISD isi mentine in totalitate aprecierile inserate in analiza cu pricina. Mai mult, ea a considera ca acest raport nu va influenta negativ relatia dintre Ion Iliescu si institut.

Iliescu ii ia locul lui Nastase

Ion Iliescu va coordona activitatea Institutului Social Democrat „Ovidiu Sincai” din pozitia de presedinte al fundatiei cu acelasi nume, sustin surse din PSD. Fostul sef de stat ii va lua, practic, locul lui Adrian Nastase in aceasta functie, urmind sa se ocupe de „reformarea doctrinara a stingii”. Deputatul Adrian Severin va ramine director al institutului, iar Anne Juganaru director executiv.

„Ma mai gindesc daca plec din PSD”

Faptul ca Ion Iliescu a acceptat functia de coordonator al Institutului Social Democrat „Ovidiu Sincai” nu inseamna ca fostul presedinte a renuntat la ideea de a pleca din PSD. Contactat ieri telefonic de „Evenimentul zilei”, acesta ne-a declarat ca intre cele doua chestiuni nu exista nici o legatura. „O sa vedem. O sa reflectam pe perioada vacantei de vara”, ne-a spus Ion Iliescu.


(614 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Silviu Sergiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

De la practica la teorie politica | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.87959599494934 seconds.