Marți, 25 Ianuarie 2005 - 07:25 AM Aleg.RO: Inaintea "debarcarii", Nicolau se cearta cu liberalii

Publicat de: e.fogarasi

evenimentulzilei Desi scaunul i se clatina, presedintele-director al TVR, Valentin Nicolau, a facut mai multe declaratii in care incerca sa dea de inteles ca nu va fi inlaturat de la sefia TVR. Cel mai nou adversar de care Nicolau nu se lasa impresionat este Partidul Liberal, prin Calin Popescu-Tariceanu si Mona Musca. Primul prezice debarcarea lui Nicolau, in timp ce ministrul culturii cere ancheta parlamentara.
Chiar in saptamina dinaintea primului tur al alegerilor, reporterul Alexandru Costache a dezvaluit, in paginile “Evenimentului zilei”, o serie de nereguli interne din redactia Stiri a televiziunii publice. In primele saptamini dupa aceste declaratii, carora li s-au alaturat cele facute de alti redactori, confirmate de un raport al comisiei de etica, Valentin Nicolau a raspuns vehement la acuzatiile aduse institutiei pe care o conduce. El s-a adresat si protestatarilor, si publicatiilor care “l-au atacat”, fara a recunoaste ca ar fi vreo problema in TVR, ba chiar acuzind de rea-credinta “cealalta tabara”.

Nici macar primul-ministru nu-l impresioneaza pe Nicolau

Daca raspunsurile lui Valentin Nicolau la acuzatiile protestatarilor au fost obisnuite pentru un sef de institutie al carui scaun se clatina, presedintele-director al TVR surprinde avind acelasi tip de reactie si fata de premierul Calin Popescu-Tariceanu, si fata de ministrul culturii Mona Musca.
Intr-o conferinta de presa a PNL, care a avut loc simbata, cei doi s-au exprimat in legatura cu pozitia lui Nicolau, precum si cu aceea a lui Dragos Seuleanu, ca sef la Radio Romania. Liberalii au lasat sa se inteleaga ca, in februarie, rapoartele de activitate ale celor doua institutii nu vor “trece” de analiza Comisiilor reunite de profil din parlament. Asta inseamna schimbarea presedintilor o data cu Consiliile de Administratie.
Reactia lui Nicolau a venit chiar a doua zi: “Asteptam venirea Comisiilor parlamentare solicitate de doamna ministru Mona Musca. Sper ca acestea sa nu vina cu sentinta in plic, iar anchetele sa nu aiba ca scop doar insailarea de argumente prefabricate, pentru ochii lumii, astfel incit sa para justificata decizia de schimbare a conducerii TVR, asa cum s-a antepronuntat premierul Tariceanu”.
In continuare, Valentin Nicolau se joaca cu cifrele: “Cit despre numarul important de jurnalisti pe care ii invoca domnul prim-ministru ca ar fi adus dovezi privind presupusul control politic asupra TVR, ii reamintesc cifra exacta: opt. Opt jurnalisti din cei peste 400 si din cei peste 1.000 cit reprezinta numarul personalului de specialitate din SRTV”.
Cu citeva saptamini in urma, in raportul comisiei de etica care a studiat sesizarile, prezentat si de “Evenimentul zilei”, s-a mentionat explicit ca, din cei 30 de colegi de la Stiri ai protestatarilor, 22 au confirmat informatiile acestora.

Gura tirgului

Prin tirg se zvoneste deja cam cine ar putea sa ocupe scaunele ramase libere dupa o eventuala remaniere in februarie. Numele vehiculate sint Alina Mungiu-Pippidi in postul de director al TVR, in locul lui Nicolau, si Rodica Culcer la Stiri, in locul lui Lucian Sirb. Surse din Alianta spun insa ca Lucian Sirb ar putea ramine la stirile TVR datorita prieteniei sale cu Cozmin Gusa. Si Alina Mungiu, si Rodica Culcer au infirmat aceste zvonuri, mentionind ca nici macar nu au purtat vreun dialog in acest sens.
Vlad Iorga


(459 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la e.fogarasi


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Inaintea "debarcarii", Nicolau se cearta cu liberalii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.492803812027 seconds.