Joi, 09 Iunie 2005 - 08:37 AM Aleg.RO: Țara lui Caragiale

Publicat de: Cornelia Drăghici

azi Declarațiile politice rostite în fiecare marți a săptămânii de către deputați ne dovedesc încă o dată că trăim în țara lui Caragiale. O regulă nescrisă a folosirii declarațiilor politice și interpelărilor este aceea că ele nu sunt folosite de parlamentarii provenind din partidele aflate la putere deoarece aceștia nu au nici un interes să atragă atenția asupra unor aspecte negative ale Guvernării. Cu toate acestea liberalii din rândul cărora provine primul ministru sunt campioni la declarații politice.
Ei nu critică guvernarea ci se gudură la umbra ei. Spre exemplu, marți, Eugen Nicolăescu a fost campion absolut, prezentând două declarații politice. Una dintre acestea preamărea Guvernul Tăriceanu, care "își face cu abnegație temele" și merge "pe același drum corect". Punctual Nicolăescu se referă la noul Cod Fiscal care a intrat în vigoare și pentru care "Guvernul poate bifa și punctul referitor la reglementarea fiscalității". Dus de val, Nicolăescu uită să spună că același Guvern preamărit nu a elaborat încă normele metodologice la noul Cod Fiscal, drept pentru care acesta nu poate fi aplicat. Dar e bine că a fost "bifat".
Un alt campion la gudurat este și liberalul ieșean Relu Fenechiu. Acesta îl critică, de această dată nedrept pe președintele Camerei, Adrian Năstase, care a atras atenția asupra faptului că "sprijinul forului legislativ în chestiuni privitoare la integrarea europeană a României nu se poate manifesta sub forma unui referendum cu DA și NU în cazul a 18 legi eterogene, care conțin multe prevederi inutile sau discutabile".
PSD are și el campionul lui, un fel de omolog în materie de declarații politice al lui Nicolăescu. Aceste este Valeriu Zgonea. Referindu-se la pachetul de legi pe care Guvernul urmează să-și asume răspunderea, lui Zgonea i-au ieșit la număr 17 și nu 18 câte sunt ele. El zice că premierul Tăriceanu în loc să se lanseze în declarații șoc, "mai bine s-ar plimba cu motocicleta". Zgonea declară în finalul intervenției sale că PSD va depune moțiune de cenzură "la "coletul" trimis la Palatul Victoria cu Citroenul".
Cunoscut deja drept un mare autor de "eseuri", deputatul PUR Nicolae Popa își intitulează declarația politică "Mândria de a fi român". El începe așa: "Copleșiți de nevoi și privațiuni de tot felul, precum și de goana firească de a adera cât mai repede în marea familie europeană, românii, de la politicieni la oameni simpli, au uitat în ultimii ani cu desăvârșire de identitatea națională". În esență, după mai multe fraze de acest gen aflăm că domnul deputat vrea o campanie națională "Produs românesc", o idee nu tocmai nouă. Ca să fie cât mai convingător, domnul Popa a rostit la sfârșitul declarației politice, cu intonația de rigoare "Treziți-vă români. Recuceriți-vă mândria" și nu a fost mult până să și înceapă să cânte "Nu uita că ești român".


(573 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la Cornelia Drăghici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Țara lui Caragiale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.5799069404602 seconds.