Joi, 09 Iunie 2005 - 08:37 AM Aleg.RO: "Așa ceva este de neacceptat"

Publicat de: ---

azi Președintele PSD, Mircea Geoană, l-a criticat dur pe senatorul Antonie Iorgovan pentru declarațiile făcute în ultimele zile pe tema anchetelor interne în partid, apreciind că este "intolerabil" să se utilizeze Comisia de Integritate Morală ca un "Kalașnikov politic individual". "Așa ceva nu este de acceptat, să ne apucăm să tragem cu revolverul politic prin târg, după o întâlnire cu cineva sau altcineva", a spus Geoană.
Liderul PSD a ținut să sublinieze că această Comisie de Arbitraj și Integritate Morală, unde Iorgovan este membru și deține funcția de prim-vicepreșdinte, este o comisie a partidului. "Nu este nici Comisia Diaconescu și cu atât mai puțin Comisia Iorgovan", a spus el, precizând că, potrivit statutului și regulamentului de funcționare, nici unul dintre cei 55 de membri nu are dreptul să folosească această comisie "pentru interese personale sau ca un Kalașnikov politic individual".
"Este o chestiune intolerabilă. Unde s-a pomenit ca cineva, în timp ce se derulează o anchetă internă a partidului, să indice ținte și teme și să emită sentințe înainte ca această comisie să se fi pronunțat", s-a întrebat Geoană, declarându-se deranjat de chestiune, care, în opinia sa, are un "substrat fie personal, fie politic".
Liderul PSD a subliniat că această comisie a partidului trebuie să funcționeze cu obiectivitate, "fără cruțare". "Dar nu să ne apucăm să facem execuții publice pe teme sau probleme individuale", a precizat el.
Președintele PSD a amintit că Iorgovan a recidivat în declarațiile făcute în cursul zilei de marți. "În primă instanță am zis: "Domnul Iorgovan e un om politic mai special, tot timpul a avut declarații mai colorate și este un personaj politic de acestă factură" - și este, uneori, util din punct de vedere politic. Dar mi se pare nefiresc să se recidiveze pe acest tip de declarații și de acuzații împotriva unor colegi, dintr-o depășire gravă a competenețelor date de statutul partidului" funcției pe care ocupă la Comisia de integritate morală, a adăugat el.
Președintele PSD a solicitat colegilor de partid să aibă aceeași atitudine "rezervată" pe perioada derulării unei anchete în partid pe care o are și conducerea partidului. "Dacă ne apucăm să predeterminăm cine, cum, care, la întâmplare sau funcție de agenda individuală a fiecăruia, nu ajungem nicăieri", a arătat el.
Mircea Geoană a mai spus că va avea o discuție cu Iorgovan. Referitor la eventuale sancțiuni împotriva senatorului, Geoană a evitat să dea un răspuns tranșant, spunând doar că există un statut al partidului care trebuie aplicat uniform pentru toți membrii, iar Comisia de Integritate este suverană și va decide ce trebuie să facă.


(572 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

"Așa ceva este de neacceptat" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56622695922852 seconds.