Joi, 09 Iunie 2005 - 08:31 AM Aleg.RO: Liderii Partidului Democrat au decis inaintea Congresului: Emil Boc - presedinte!

Publicat de: Bogdan Apostolescu

gardianul Cezar Preda si Radu Berceanu au renuntat la motiunea social-democrata Politica s-a dovedit a fi din nou arta compromisului. Ieri, Cezar Preda a iesit din cursa pentru sefia PD. Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a declarat ca, in urma discutiilor din interiorul partidului, s-a ajuns la un punct comun: La Conventia Nationala a PD din 25 iunie va fi o singura motiune de nuanta populara, al carei prim reprezentant va fi el. De asemenea, Boc a mai tinut sa precizeze ca toate schimbarile de optiune din ultima vreme au fost de fapt un proces "natural, in interiorul partidului, de dezbatere". El a mai subliniat ca functia de presedinte executiv va ramane la Adriean Videanu.


In numele tatalui

"Nu a fost nimic prefabricat si totul s-a datorat dezbaterii interne. A fost un proces natural, firesc, fara scenarii prefabricate", a spus Boc, precizand ca decizia a fost luata de PD si ca nu are nici o legatura cu presedintele Traian Basescu, care a fost doar informat in legatura cu aceasta. Pe de alta parte, Boc a subliniat ca seful statului le-a cerut ca numele lui sa nu mai fie folosit in scopuri ce tin de politica PD.


Tezele lor, in motiunea lui

Motiunea populara a lui Boc va prelua anumite teze din programul politic al lui Cezar Preda. Decizia lui Preda a fost luata, conform acestuia, in urma unor discutii de peste cinci ore, cu peste 200 de lideri ai partidului. In acest sens, Preda a precizat: "Am ajuns la concluzia ca nu avem sustinere, liderii din filiale au hotarat ca linia partidului sa fie cea populara, insa am avut sustinere pe anumite teze. Ne-am convins ca nu avem sustinerea a minimum 10 organizatii, conform statutului. In principal, tezele care vor fi preluate din motiunea lui Preda vor viza politicile sociale si resursele umane.


Blocajul, evident

Preda a recunoscut ca "blocajul" despre care a vorbit in urma cu cateva zile, manifestat de mai multe organizatii, a existat pentru ca aceste filiale doresc sa adere intr-adevar la curentul popular. "Aseara am discutat cu ei si mi-au spus ca este o chestiune de optiune majora pe care doresc sa o luam si ne asumam aceasta chestiune. Blocajul acela l-am constatat si s-a dovedit ca a fost dorinta acestor oameni de a opta pentru curentul popular", a mai subliniat Preda.


Scuze la sefu’

Preda a spus ca i-a cerut scuze lui Emil Boc pentru afirmatiile pe care le-a facut in ceea ce-l priveste pe acesta, recunoscand ca a gresit cand a facut trimiteri la persoane, si nu la idei. Preda l-a caracterizat pe Emil Boc ca fiind cel mai social-democrat dintre membrii PD, in conditiile in care acesta a decis sa sustina o motiune populara.


Berceanu, pasul inapoi

Desi vicepresedintele PD, Radu Berceanu, a atacat dur motiunea lui Emil Boc, acesta a facut pasul inapoi. "Am clarificat faptul ca doctrina populara are o parte care se refera la domeniul social. Nu abandonam culoarul social. PD va avea o politica de centru. Doctrina populara are doua zone, cea de centru-stanga si cea de centru-dreapta", a afirmat Berceanu. Fostul ministru al industriilor a acuzat cameleonismul politic al gruparii de conjunctura conduse de Boc, afirmand ca au castigat alegerile social-democratii, iar acum devin populari peste noapte.


Frunzaverde, satisfacut

La randul lui, vicepresedintele Frunzaverde - cel care a lansat dezbaterea privind curentul popular, a subliniat ca exista o optiune clara pentru a aborda linia populara. Pe de alta parte, Frunzaverde a afirmat ca tezele care faceau referire la social-democratie nu fac parte din motiunea lui Boc.


Ultimul val al motiunilor

Boc si-a depus, duminica, motiunea populara "Romania prospera. Romania democrata". Luni, Cezar Preda, sustinut de Radu Berceanu, anuntase ca a depus motiunea social-democrata "Romania puternica - Romania social-democrata. O noua etapa - aceleasi idealuri".


(519 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Bogdan Apostolescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Liderii Partidului Democrat au decis inaintea Congresului: Emil Boc - presedinte! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59823894500732 seconds.