Joi, 09 Iunie 2005 - 08:26 AM Aleg.RO: Razboi de uzura in PSD

Publicat de: Carmen EPURAN

ziua Senatorul Antonie Iorgovan si-a pus in cap conducerea PSD * Dupa Nastase, Geoana il ataca si el pe apropiatul lui Iliescu * Iorgovan nu se lasa si-i transmite liderului social-democrat ca era mai bine sa taca Razboiul dintre tabara Ion Iliescu si actuala conducere a PSD continua sa se dezvolte frumos, dupa o aparenta perioada de repaos. Ieri, liderul PSD Mircea Geoana l-a atacat dur pe senatorul Antonie Iorgovan, unul dintre apropiatii neimpacatului Ion Iliescu, pentru declaratiile facute in ultimele zile pe tema anchetei pe care o deruleaza Comsia de Integritate Morala in legatura cu Omar Hayssam. Potrivit liderului PSD, ceea ce a facut Iorgovan este "intolerabil", si anume sa transforme Comisia de Integritate Morala a partidului intr-un "Kalasnikov politic individual". "Asa ceva nu este de acceptat, sa ne apucam sa tragem cu revolverul politic prin targ, dupa o intalnire cu cineva sau altcineva", a adaugat Geoana. Liderul pesedist a aratat ca acest for de ancheta interna nu este nici al lui Cristian Diaconescu, si cu atat mai putin al lui Antonie Iorgovan, ca atare nimeni nu se poate folosi de numele Comisiei "pentru interese personale". "Este o chestiune intolerabila. Unde s-a pomenit ca cineva, in timp ce se deruleaza o ancheta interna a partidului, sa indice tinte si teme si sa emita sentinte inainte ca aceasta comisie sa se fi pronuntat", s-a intrebat Geoana.


"Iorgovan e un politician mai special"
Liderul PSD s-a aratat "deranjat" de reactiile lui Iorgovan, care, dupa el, au un "substrat fie personal, fie politic".

Liderul PSD a mai spus ca nu l-ar fi atacat atat de dur pe Iorgovan daca acesta n-ar fi recidivat. "In prima instanta am zis: "Domnul Iorgovan e un om politic mai special, tot timpul a avut declaratii mai colorate si este un personaj politic de aceasta factura" - si este uneori util din punct de vedere politic. Dar mi se pare nefiresc sa se recidiveze pe acest tip de declaratii si de acuzatii impotriva unor colegi", a adaugat Geoana. Senatorul PSD a mai spus ca i-a cerut si presedintelui Comsiei de Integritate Morala, Cristian Diaconescu sa aiba aceeasi atitudine "rezervata" pe perioada derularii anchetei Comisiei in partid. "Daca ne apucam sa predeterminam cine, cum, care, la intamplare sau functie de agenda individuala a fiecaruia nu ajungem nicaieri", a aratat Geoana. Pe de alta parte, liderul PSD a spus ca urma sa aiba o intalnire cu Iorgovan in timpul zilei de ieri pentru a lamuri lucrurile."


"Geoana avea sansa sa taca"
Antonie Iorgovan nu s-a aratat insa interesat de a primi lectii de la Geoana. Senatorul PSD ne-a declarat ieri ca nu se intalneste cu seful sau pe linie de partid pentru ca are "alta treaba". "Eu nu sunt subordonatul lui Mircea Geoana si Adrian Nastase si nu primesc sfaturi de la nimeni. Si daca mai continua cu astfel de declaratii, o sa consider ca este o ingerinta in treaba Comisiei", ne-a spus Iorgovan, care este si prim-vicepresedinte al Comisiei de Integritate Morala. Iorgovan a simtit nevoia sa mai spuna o data ca el nu raspunde nici in fata lui Adrian Nastase, nici a lui Mircea Geoana, si le-a transmis amandurora "sa lase comisia in pace". Referindu-se la criticile pe care i le-a adus ieri Geoana, Iorgovan i-a transmis liderului PSD ca "avea sansa sa taca". Cat priveste o eventuala intalnire cu Geoana, care ar fi trebuit sa se petreaca ieri, senatorul PSD ne-a anuntat ca nu se vede cu seful sau pe linie de partid, pentru ca "are alta treaba". Scandalul dintre conducerea pesedista si o mica parte din gruparea Iliescu, adica Antonie Iorgovan, a inceput in urma cu doua zile, cand senatorul PSD a declarat ca Adrian Nastase este unul dintre cei care trebuie sa raspunda la intrebarile legate de Omar Hayssam. "Mai toti sefii de la partid au fost si sefi in Guvern. Vine o vreme cand trebuie sa raspunda pentru informatiile pe care le-au primit in Guvern si pentru faptul ca nu le-au dus in partid pentru a pune piciorul in prag", a spus Iorgovan, la Camera Deputatilor. In aceeasi zi, la Senat, Iorgovan a acuzat conducerea partidului si pe cea a organizatiei Bucuresti ca l-au mentinut pe Omar Hayssam in partid, desi primisera informatii de la serviciile secrete despre acesta.


(531 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la Carmen EPURAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

Razboi de uzura in PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58863878250122 seconds.