Luni, 24 Ianuarie 2005 - 04:18 PM PSD, nemultumit de Guvern

Publicat de: e.fogarasi

ziua Monitorizarea modului in care Guvernul Tariceanu a actionat pe segmentul economic demonstreaza ca Alianta DA se confrunta cu "inconsistenta", "incapacitate de coordonare" si "lipsa de viziune", a fost de parere ieri vicepresedintele pesedistilor, Mihai Tanasescu. El a precizat ca liderii PNL-PD lanseaza mesaje contradictorii care creeaza confuzie in mediul de afaceri. Potrivit pesedistului, relatiile Romaniei cu bancile externe se vor deteriora pe parcursul anului 2005 datorita politicii fiscale demarate de Guvernul Tariceanu. "Masurile fiscale luate la finalul anului 2004 vin sa aduca, asa cum sunt aplicate, o bucurie pe termen scurt care va avea repercusiuni pe termen mediu si lung deoarece banii in plus vor scadea prin cresterea inflatiei si se va ajunge la cresterea de impozite si taxe", a fost de parere el. De asemenea, Tanasescu a declarat ca grupurile parlamentare ale PSD nu vor vota decizia de majorare a salariilor demnitarilor, dar vor sustine majorarea salariilor bugetarilor. Tanasescu a spus ca Guvernul Tariceanu a facut gafe si in privinta politicii sociale, aratand ca beneficiarii programelor "Cornul si laptele" si ai altor programe se intreaba daca acestea vor mai fi mentinute.


Dialog cu PUR si UDMR
Purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean, a fost de parere ca initiativa deputatului PNL, Ioan Ghise, care a propus ca Alianta DA sa formeze in Parlament grupuri de contrareactie la grupurile de reactie rapida ale PSD, este "stranie". Intrebat daca PSD va negocia cu UDMR si PUR pentru sustinerea actualilor presedinti de Camere, Corlatean a spus ca activitatea legislativa va fi extrem de importanta, mai ales in privinta adoptarii legilor necesare integrarii europene si cand miza este atat de "serioasa" PSD nu poate sa excluda nici un dialog. Delegatia Permanenta a PSD, reunita in formula anterioara, dupa o autosuspendare de cateva luni, ar putea lua in discutie astazi, printre altele, si planurile de restructurare ale partidului, a mai declarat Corlatean.

Tanasescu a evitat pe cat posibil sa dea un raspuns transant privitor la o eventuala demisie a sa din structurile PSD in conditiile in care Ion Iliescu va fi ales presedinte al social-democratilor.


Razvan GHEORGHE


(483 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la e.fogarasi


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

PSD, nemultumit de Guvern | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60542392730713 seconds.