Vineri, 03 Iunie 2005 - 10:50 AM Aleg.RO: PPRM se intoarce in familia Le Pen, Jirinovski, Haider

Publicat de: Adrian Horincar

curentul Sedinta Biroului Permanent al Partidului Popular Romania Mare a consfiintit intoarcerea formatiunii la politica de tip nationalist-extremist promovata de Corneliu Vadim Tudor. Dupa sedinta, Vadim a declarat ca retragerea sa a fost doar o manevra, pentru a-i pacali pe cei care voiau sa-l scoata din viata politica. Si aici, in stilul "toata lumea ma uraste fiindca sunt paranoic", Vadim a enumerat PSD, lideri politici europeni, israelienii, liderii moderati din partidul sau etc.Asa cum deja am prevazut, sedinta de ieri a Biroului Permanent al PPRM a inceput intr-o atmosfera foarte tensionata. Sediul central al partidului era pazit de un grup impresionant de bodyguarzi, impotriva "periculosilor" Corneliu Ciontu si Anghel Stanciu. Asa cum s-a instituit obiceiul in ultimele zile, numerosilor ziaristi prezenti nu li s-a permis accesul nici macar in curtea institutiei.


Ciontu, acuzat de frauda si furt


Deputatul Daniela Buruiana l-a acuzat pe "exclusul" presedinte Corneliu Ciontu de frauda la ultimele alegeri si de furt. Ea a spus ca va fi sesizata politia, deoarece Ciontu ar fi luat din sediul partidului aparatura audio-video. Daniela Buruiana l-a acuzat si ca a cheltuit toti banii partidului, nelasand in cont decat doua milioane de lei. Pentru acest motiv, ea a apreciat ca se impune un control al Curtii de Conturi. "Domnul Ciontu a ajuns in poponeata goala in fata opiniei publice si va trebui sa dea socoteala pentru banii si aparatura pe care le-a luat de la partid".


Anghel Stanciu a fost blocat la poarta de "gorile"


Bodyguarzii din curtea PPRM s-au mobilizat rapid in momentul in care a aparut viceliderul grupului PPRM de la Camera Deputatilor, Anghel Stanciu. "Gorilele" angajate de oamenii lui Vadim au facut zid in spatele portilor, interzicand accesul lui Stanciu, "din ordinul presedintelui". Aflat inca la poarta, Daniela Buruiana l-a trimis la PSD, in momentul in care Stanciu si-a invocat statutul de vicepresedinte, cerand sa intre. Ulterior, locul ei a fost luat de deputatul Puzdrea, care a repetat ca Stanciu are interdictie de intrare de la presedinte. Stanciu a cerut sa fie lasat sa-si exprime punctul de vedere, dar Puzdrea i-a spus sa se adreseze presei. "Sunt aici din naivitate", a declarat Anghel Stanciu. "Eu am crezut sincer ca Vadim se va schimba cu adevarat la fata". Intrebat ce va face in continuare, Stanciu a declarat: "Noi nu am avut si nu avem nimic cu Corneliu Vadim Tudor. Este presedintele fondator al partidului. Il respectam, dar avem diferente de opinie. Dansii au ales aceasta familie politica cu Le Pen, cu Haider, cu Jirinovski. Evident ca nu ne ramane decat sa ducem mai departe idealurile pe care Vadim le-a exprimat pe 12 mai, citez: <Nu intram, ca partid nationalist, niciodata la guvernare. Nu intrati cu mine in frunte in nici o familie europeana>. Noi vom merge in continuare pe aceasta linie, a partidului popular european". Stanciu a continuat sa sustina ca deocamdata nu este exclus din PPRM pentru ca singurul organism care poate sa-l excluda este Consiliul National.


Vadim, pe contrasens


Dispretul lui Vadim fata de lege s-a aratat inca o data atunci cand a sosit la partid, cu 20 de minute intarziere. Anuntat telefonic de sosirea sefului, unul din "baietii de baieti" din curte a blocat strada, postandu-se in mijlocul carosabilului. Suparata, tanara care conducea prima masina din coloana care s-a format (un Tico), l-a imbrancit usor de cateva ori cu bara de protectie, reusind sa-l convinga sa o lase sa treaca. "Nu sunt in masura sa va dau raspuns, prin urmare nu va pot raspunde", a spus foarte inteligent bodyguard-ul atunci cand a fost intrebat de ce blocheaza ilegal strada. Raspunsul la intrebare a aparut rapid. Corneliu Vadim Tudor a intrat pe contrasens - strada are sens unic - intr-un jeep care circula in tromba, urmat de alta limuzina. La venirea sefului, toti peperemistii aflati in curte au intrat grabiti in cladire, ca niste elevi la sfarsitul recreatiei.

Trecand intamplator prin zona, fostul peremist Mihai Lupoi a avut un singur comentariu de facut la ce se intampla in PPRM: "E pacat ca la varsta pe care o au se dau in stamba".


(761 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Adrian Horincar


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

PPRM se intoarce in familia Le Pen, Jirinovski, Haider | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.