Miercuri, 01 Iunie 2005 - 07:57 AM Aleg.RO: Tema populara: PD stie, PNL cugeta, PC nu exclude, UDMR asteapta

Publicat de: A. Dinescu/ B. Apost

gardianul Fostul presedinte al PNL, Valeriu Stoica, nu renunta la proiectul sau popular! In acest sens, Stoica a precizat, recent, ca liberalii trebuie sa ia in seama miscarile PD, dar si ale celorlalti solicitanti ai unei identitati popular- europene, pentru a nu fi dezarmati, deoarece exista riscul ca liberalii sa piarda trenul popular. Legat de afirmatiile lui Tariceanu cu privire la fuziunea dintre PD si PNL, Stoica a precizat: "In momentul in care aceste declaratii se transforma in fapte, in actiuni politice, atunci voi fi convins ca intr-adevar se doreste fuziunea.

Vicepresedintele PD, Cezar Preda, a declarat, ieri, ca partidul pe care il reprezinta are un proiect politic care se va finaliza la Congresul din 25 iunie. Pe de alta parte, Preda a subliniat ca "este problema liberalilor daca vor adera la acest proiect sau nu", subliniind ca "Valeriu Stoica este un vizionar". Pana in acest moment doar Emil Boc si Vasile Blaga vor candida la sefia paritdului, ambii dorind ca PD sa ia un drum popular.

La randul lui, senatorul UDMR , Gyorgy Frunda, a subliniat, ieri, ca ar fi o greseala ca PD si PNL sa fuzioneaze intr-un partid popular. "Au deja o vechime, sunt recunoscute pe plan international, ar fi o pierdere de imagine pentru cele doua partide", a accentuat Frunda. Deputatul conservator Stefan Glavan considera ca propunerea lui Valeriu Stoica de realizare a fuziunii PNL-PD tine de o problema interna a partidului liberal, " intelepciunea acestei formatiuni politice putand sa conduca la solutii pe care ei le pot prevedea". Intrebat daca PC (ex-PUR) sustine crearea unui centru popular in Romania, plecand de la ideea avansata de catre fostul presedinte PNL, de ralierea a tuturor fortelor crestin-democrate in jurul Aliantei D.A., liderul conservator a precizat ca deocamdata nu exista o pozitie oficiala a partidului, in acest sens, dar "in general, in Romania se merge pe o cale democratica, in scopul rezolvarii tuturor problemelor interne, pentru a nu se crea instabilitate politica".


(556 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la A. Dinescu/ B. Apost


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Tema populara: PD stie, PNL cugeta, PC nu exclude, UDMR asteapta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57052111625671 seconds.