Luni, 30 Mai 2005 - 07:44 AM Aleg.RO: Voiculescu se gândește de capul lui la o fuziune cu UDMR

Publicat de: Adrian POPESCU, C.C.

Gândul Câteva ceasuri petrecute, sâmbătă, în aerul tare al Poienii Brașov – unde și-a strâns „la raport” șefii filialelor din Transilvania și Banat – au fost suficiente pentru a-l face pe conservatorul Dan Voiculescu să dea glas ultimelor sale revelații politice. Comentând, la insistențele jurnaliștilor, știrea – „pe care n-o cunosc, n-am auzit-o” – că președintele Băsescu ar fi dat „liber” PD-ului la racolarea parlamentarilor Opoziției, Voiculescu a exclamat: „Dl. Băsescu mi-a furat ideea, da’ nu e cu supărare, pentru că nu e prima oară că o face. Dacă dl. președinte vrea să racoleze, noi de ce să nu racolăm, doar dl. Băsescu e un exemplu pentru noi!” Chestionat asupra posibilității ca Alianța PNL-PD să înregimenteze un număr suficient de parlamentari din Opoziție, pentru a înlătura PC-ul de la guvernare, liderul conservator a replicat categoric: „Imposibil!”. Apoi și-a înșirat argumentele: „Uite pixul ăsta, ce credeți că face toată ziua? Calculează, calculează tot timpul și rezultatul e clar, repet, absolut imposibil!”

Odată tranșată problema paternității „furturilor de idei”, proaspătul conservator s-a grăbit să dea glas unei alte revelații, descoperindu-se, pur și simplu, drept „imoral”, asemeni celorlalți lideri politici. „Ambele grupări care au intrat în Parlament ca alianțe atât PNL-PD, cât și PSD-PUR, sunt imorale, pentru că sunt alianțe între partide cu doctrine diferite”, a argumentat Voiculescu, grăbit să-și legitimeze însă zisa imoralitate prin „o dorință firească a oricărui partid de a accede în Parlament și la guvernare!” O dorință care l-a făcut apoi pe fostul PUR-ist să-și dezvăluie încă o iluminare strategică: posibilitatea ca, la o adică – „deși suntem hotărâți să mergem singuri la viitoarele alegeri, anticipate sau nu” – conservatorii să fuzioneze chiar și cu... UDMR-ul, pentru a putea avea astfel certitudinea intrării în Partidul Popular European, în care Uniunea maghiară este deja membru. Potrivit „analizei” lui Voiculescu, fuziunea i-ar putea ispiti, la un moment dat, și pe Marko Bela and Co., „pentru că UDMR este un partid etnic, iar după intrarea României în UE, ar putea avea probleme, fiindcă Uniunea Europeană nu admite partidele etnice!”.

Prezent la Iași, sâmbătă, Călin Popescu Tăriceanu a fost rugat să comenteze declarația președintelui PC, Dan Voiculescu, privind o alianță a formațiunii sale cu un alt partid în eventualitatea alegerilor anticipate. Tăriceanu a răspuns foarte evaziv: „În privința PUR-ului, sunt pentru prima dată pus în fața unei astfel de știri. Este un lucru la care nu ne-am gândit și în primul rând trebuie să mă consult cu colegii mei, în cazul în care va exista o analiză în acest sens sau o propunere. Este prematur să ne pronunțăm vizavi de o asemenea opțiune”.


(1253 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Adrian POPESCU, C.C.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Voiculescu se gândește de capul lui la o fuziune cu UDMR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54098200798035 seconds.