Luni, 30 Mai 2005 - 07:31 AM Aleg.RO: Va deveni PD partid popular?

Publicat de: ---

azi Unda verde pentru înființarea Partidului Popular pe structura actualului PD a fost dată de Traian Băsescu într-o întâlnire publică, desfășurată săptămâna trecută. Obiectivul este trasat militărește de mai mult timp, iar în ultimele trei săptămâni, conform unor surse din Alianța D.A., deviza este "să se ia de oriunde". Adică de la PNL, de la PSD, de la PUR (mai puțin Dan Voiculescu), de la UDMR. Cât despre Partidul Popular al lui Ciuhandu, acesta e vizat să fie absorbit cu totul.
Agenția A.M. Press a solicitat opinia unor politicieni din partidele vizate.
Gheorghe Ciuhandu, președintele PPCD:
Zvonurile privind o eventuală absorbție a PPCD de către PD nu sunt nimic altceva decât simple zvonuri. Dacă există cineva care a afirmat că s-ar pune problema unei fuziuni între cele două partide, atunci acel cineva a făcut o afirmație hazardată, o pură speculație. Nu s-a pus niciodată problema unei fuziuni a PPCD cu PD, nu s-a discutat niciodată pe marginea acestui subiect și vă asigur că nici nu vom avea discuții pe această temă.

Marian Miluț, președintele Comitetului Național de Conducere al PPCD:
Faptul că Traian Băsescu a dat o asemenea undă verde este ca dezlegarea în credință. Oricum, în Biserică intră mulți oameni, chiar și necredincioși. Nu Băsescu poate decide, ci Congresul PD-ului. Iar faptul că PD se metamorfozează peste noapte este un lucru specific României, specific politicii dâmbovițene.
Mai întâi, trebuie să vedem dacă și PD-ul este tot un partid de interese, la fel ca PUR sau PRM, care s-au schimbat la comanda liderilor. Ce există la ora actuală între PPCD și PD nu se poate numi negociere. Există convorbiri telefonice, cel mult. Democrații trebuie întâi să se clarifice. În nici un caz nu se pune problema ca PPCD să fie absorbit, chiar dacă vom avea 1000 de ani doar 2 la sută.

Lucian Bolcaș, liderul grupului PPRM din Camera Deputaților:
Oricine dorește și justifică doctrinar modul de acțiune în acest sens are dreptul să acceadă la Partidul Popular European. În ceea ce privește atragerea altor membri în această inițiativă, pe noi nu ne interesează aceste murdării de viață politică. Nu facem comerț cu oamenii noștri. De altfel, consider că la asemenea murdării nu ai cum să ai mare succes.

Daniela Popa, deputat PC:
Nu consider că aderarea la Partidul Popular European depinde doar de voința unei formațiuni, ci și de grupul politic popular de la Bruxelles. În ceea ce privește coagularea mai multor forțe în jurul unei asemenea inițiative, cred că este un lucru mai greu de realizat. În ceea ce ne privește, PPE a fost singurul grup politic la care Partidul Conservator, fost PUR, a vrut să se afilieze. Și în continuare formațiunea pe care o reprezint continuă să aibă contacte serioase cu popularii de la Bruxelles.

Relu Fenechiu, deputat PNL:
Congresul PNL a trasat linia pe care partidul nostru trebuie să o parcurgă, cea liberală, tradițională. Eu cred că trebuie să urmăm acest drum. O simplă schimbare de nume nu înseamnă o transformare a formațiunii politice. Orice partid are dreptul să-și găsească linia. Este dreptul Partidului Democrat să procedeze în acest sens, acum că nu fac parte din familia socialiștilor europeni alături de PSD.

Eckstein Kovacs, senator UDMR:
Este mai rar întâlnită situația ca un partid foarte marcat - cum este Partidul Democrat - de latura socialistă să poată să treacă la doctrina populară. Este o variantă inițiativa PD-ului, dar consider că este mai greu de înfăptuit.
În ceea ce ne privește, deocamdată, suntem membri ai Partidului Popular European. Apreciem dorința PD-ului de a se apropia de doctrina populară și de a deveni membri ai acestei familii politice, însă sunt mulți oameni politici declarați populari și puțini recunoscuți. Nu cred că Partidul Popular Democrat, sau cum se va numi, va atrage alți membri ai altor formațiuni politice în această inițiativă".


(528 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Va deveni PD partid popular? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56672096252441 seconds.