Sâmbătă, 28 Mai 2005 - 10:45 AM Aleg.RO: Voiculescu si Copos se gudura pe linga Basescu

Publicat de: Adriana Tomasevici

evenimentulzilei Fostii umanisti incearca sa-l convinga pe Traian Basescu ca si-au schimbat si naravurile o data cu numele. George Copos l-a periat joi, intr-o emisiune radio, pe presedinte. El a spus ca Traian Basescu este "un mare lider" si "un mare presedinte", s-a pronuntat impotriva retragerii trupelor romanesti din Irak si a spus ca parlamentarii Partidului Conservator (PC) care au faultat coalitia in parlament vor fi trasi la raspundere. In aceeasi seara, Dan Voiculescu a fost primit la Cotroceni. Surse din partid afirma ca liderul PC a incercat o reconciliere.
"Presedintele Basescu a demonstrat ca este un mare presedinte, ca este un mare lider, pentru ca a reusit sa-i aduca acasa pe jurnalisti vii si nevatamati. Conteaza foarte mult pentru Romania", a spus, joi seara, George Copos. In emisiunea "Romania la raport" realizata de Carol Sebastian la Radio Mix, vicepremierul a devenit sentimental, apelind si la coarda sensibila. El a povestit cum l-a cunoscut pe actualul presedinte in anii '90: "Eu tin foarte mult la Traian Basescu. Va marturisesc cu toata sinceritatea, il cunosc din 1990, de cind incepuse si el cu o fabrica de inghetata. Imi amintesc ca aduceam impreuna un camion de margarina si il imparteam jumatate-jumatate. Traian Basescu este un om special, este unul din marii lideri ai anului. Este un om foarte serios, foarte direct, este un om foarte hotarit".
Copos sustine ca PC nu mai cere retragerea trupelor
Dincolo de elogii, vicepremierul a tinut sa afirme ca fostul PUR si-a schimbat, o data cu numele si a doctrinei, si pozitia, asa ca acum nu mai poate fi considerat "o solutie imorala". El s-a declarat impotriva retragerii trupelor romanesti din Irak, pozitie care contravine celei exprimate de partid la inceputul saptaminii. "A fost o propunere a presedintelui Voiculescu, am discutat acest lucru numai de principiu in Consiliul de Coordonare, am luat decizia sa nu mai discutam aceasta propunere. Eu spun ca trebuie sa fim buni parteneri si sa ne respectam intelegerile", a afirmat George Copos. Declaratiile facute de vicepremier, membru al Biroului Politic, principala structura de conducere a PC, i-a luat prin surprindere pe unii dintre membrii partidului.
Purtatorul de cuvint Bogdan Ciuca a declarat ca nu stie sa se fi renuntat la propunerea de retragere a trupelor din Irak, fapt confirmat si de deputatul Daniela Popa, reprezentantul PC in Consiliul de Coordonare a Coalitiei. "N-a mai intrat in discutie la sedinta de miercuri deoarece era undeva la coada ordinii de zi, dar eu nu stiu sa se fi renuntat la acest punct de vedere", a spus Popa.
Voiculescu, ochi in ochi cu presedintele
Declaratiile lui Copos nu par a fi insa lipsite de suport in contextul in care, in seara cind a avut loc emisiunea, Dan Voiculescu se intilnea, dupa o perioada foarte lunga, cu Traian Basescu. Oficial ni s-a spus ca, in timpul intrevederii, "cei doi au facut un tur de orizont al situatiei politice actuale". Neoficial, se pare ca s-a discutat despre o eventuala apropiere intre PC si PD, in situatia in care PD se reorienteaza spre culoarul popular. Surse din interiorul Partidului Conservator afirma ca Basescu i-ar fi reprosat lui Voiculescu faptul ca unii dintre parlamentarii conservatori nu voteaza alaturi de aliati, iar Voiculescu ar fi promis ca va lua masuri. De altfel, si Copos a afirmat, la "Romania la raport", ca senatorul Gavril Vasilescu, cel care e suspectat ca face jocul PSD, "a gresit" si va fi chemat in fata Biroului Politic.


(554 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Adriana Tomasevici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Voiculescu si Copos se gudura pe linga Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62331914901733 seconds.