Vineri, 27 Mai 2005 - 11:43 AM Aleg.RO: Gazetarii sunt o clică precum "securiștii și activiștii"

Publicat de: ---

azi La o dezbatere cu studenții care a avut loc miercuri seara, într-un club din București, Traian Băsescu i-a criticat dur pe formatorii de opinie. Șeful statului consideră că aceștia "se bat să fie guru ai națiunii" și susțin că românii trebuie să aibă o atitudine umilă pentru ca ei să fie "glorioși" și pentru a-și păstra privilegiile, asemeni foștilor securiști și activiști comuniști. El s-a pronunțat împotriva celor care, pe posturile de televiziune, își afirmă rușinea de a fi români. "Chiar nu avem de ce să ne fie rușine", a adăugat președintele. "Aceste campanii sunt tari dacă noi suntem proști", a apreciat Băsescu.
Traian Băsescu a afirmat că acest lucru ar fi valabil doar dacă președintele țării ar spune: "Vino să mă sfătuiesc cu tine, condeier de aur al țării, far luminos".
"Nu vă lăsați convinși de cei care cred că ei dețin portofoliul de inteligență al națiunii. La fel ca foștii securiști și activiști, ei încearcă să-și păstreze privilegiile", a mai spus Băsescu.
În opinia sa, "este bine să lupți împotriva acelei clici" care încearcă să descurajeze, să acrediteze ideea că românii trebuie să fie umili, să stea "cu capul plecat".
L-a deranjat prezența presei
Un fragment din respectiva dezbatere a fost transmis în direct de un post de televiziune. În momentul în care reporterul postului de televiziune vorbea în fața camerei, Traian Băsescu a intervenit: "Este inadmisibil ce faceți: dacă nu fac conferințe de presă la Cotroceni, veniți aici și faceți transmisiuni în direct".
De altfel, șeful statului a răspuns doar întrebărilor adresate de studenții care au participat la dezbatere, refuzând să răspundă vreunei întrebări a numeroșilor jurnaliști prezenți.
Dezbaterea a fost organizată de Asociația "Pro Democrația" și Fundația "Anonimul" și a fost moderată de Cristian Pârvulescu.


(926 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Gazetarii sunt o clică precum "securiștii și activiștii" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53285717964172 seconds.