Marți, 24 Mai 2005 - 08:02 AM Aleg.RO: Demisii grele din PSD

Publicat de: Ada Mesesan, L.Gh.

Cotidianul Fostul partid de guvernamint a intrat in zodia demisiilor. Ieri, senatorul Ioan Talpes a abandonat PSD, anuntind si alte posibile demisii. L-au urmat deputatul Mihai Malaimare, care a anuntat ca trece la liberali, si fostul primar al Aradului. Parlamentarii si membrii PSD continua sa-si dea demisia din partid. Ieri a fost rindul senatorului Ioan Talpes, unul dintre prietenii lui Ion Iliescu. „Nu pot sa fiu coleg cu unii lideri care lanseaza atacuri in ultimul timp la adresa lui Iliescu, de parca acesta ar fi dusmanul PSD“, a explicat Talpes in cadrul grupului parlamentar de la Senat, facind, conform fostilor sai colegi, o aluzie la ultimele declaratii ale lui Alin Teodorescu. Talpes a recunoscut ca sint posibile si alte dezertari: „Probabil ca mai sint si alti colegi, i-am auzit pe unii exprimindu-se astfel“. Acesta a spus ca si-a dat demisia din cauza modului in care s-a votat la Congresul PSD din 21 aprilie, cind Iliescu a fost inlocuit cu Geoana. El si-a acuzat colegii pentru crizele de inima ale lui Iliescu: „Comportamentele unora i-au creat o situatie inconfortabila, mai ales ca Iliescu e deosebit de sentimental“.
Se pregateste Malaimare

Urmatorul pe lista de transferuri este deputatul Mihai Malaimare, care va trece la PNL. „Am demisionat din PSD si ma voi inscrie in organizatia PNL Botosani“, a declarat ieri, pentru „Cotidianul“, Malaimare. Dupa cum se stie, deputatul PSD-ist s-a considerat grav jignit de liderul filialei PSD Botosani, Constantin Contac, iar solicitarea sa facuta conducerii partidului de a aplana conflictul nu a primit raspuns favorabil. Un alt posibil demisionar este deputatul Traian Dobre. Prezent la un seminar la Iasi, la finele saptaminii trecute, acesta nu a negat ca are ginduri de plecare, reamintind ca, desi poate multi nu stiu, el a fost membru PNL in 1990.
Si (multi) altii...

Tot ieri s-a despartit de PSD si fostul presedinte al filialei Arad, Dorel Popa, care a fost si primar al municipiului pina la alegerile din 2004. Acesta s-a declarat „nemultumit de modul de conducere a PSD Arad si de lipsa de comunicare a conducerii cu membrii partidului“. Saptamina trecuta, trei alesi ai PSD in Consiliul Local Municipal Arad si in Consiliul Judetean au fost exclusi din partid pe motiv ca „au provocat scandaluri in presa care au daunat imaginii partidului“.

Acestia erau apropiati ai lui Popa si fac parte din grupul de social-democrati aradeni care au sustinut vechea conducere a organizatiei judetene. Actualul sef al organizatiei, Dimitrie Musca, a declarat ca se astepta la aceasta decizie din partea lui Popa, „dupa excluderile decise saptamina trecuta“. In ultimele saptamini, PSD a mai pierdut un senator, pe ieseanul Neculai Apostol. Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, si-a dat si el demisia din partid, pe fondul neintelegerilor cu colegii de filiala.


(766 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Ada Mesesan, L.Gh.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Demisii grele din PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73988699913025 seconds.