Marți, 17 Mai 2005 - 08:04 AM Aleg.RO: "Iliescu este un pacient ideal"!

Publicat de: ---

azi Ion Iliescu, internat duminică seara, cu o zi în Spitalul de Urgență "Elias", pentru un control medical general, a fost supus, în cursul zilei de ieri, altor investigații medicale, în Spitalul Clinic "Fundeni" și Spitalul de Urgență Floreasca. După ce, vineri, Iliescu a avut un puseu de tensiune, pe fondul unei hipertensiuni și a unei cardiopatii ischemice mai vechi a fost internat, duminică, în Spitalul de Urgență "Elias" pentru un control medical general, a declarat, într-o conferință de presă, Sorin Oprescu, directorul general al unității sanitare. După primele examinări și analiza primelor rezultate, comisia medicală - formată prof. dr. Leonida Gherasim, prof. dr. Constantin Popa, prof. dr. Eduard Apetrei, prof. dr. Carmen Ginghina, prof. dr. Ion Țintoiu, conf. dr. Doina Dimulescu, dr. Daniela Safta, dr. Liviu Leșanu - a hotărât să fie supus unei noi investigații - angiocoronarografie, analiză prin care poate fi văzută starea vaselor de sânge.
Ieri dimineață, Ion Iliescu a fost transportat, pentru investigații, la Institutul Clinic Fundeni, după care comisia a hotărât efectuarea angiocoronarografiei în clinica de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgență Floreasca.
Sorin Oprescu a ținut să precizeze că nu există leziuni deosebite care i-ar putea pune în pericol viața fostului șef al statului. În plus, Oprescu a precizat că lui Iliescu i-au fost prezentate două oferte pentru a efectua această angiocoronarografie în străinătate, respectiv Paris, Milano sau Roma. "Domnul președinte a refuzat categoric să plece în străinătate, spunând că are încredere în medicii români. Este un pacient ideal, face numai ceea ce-i spun medicii", a precizat Oprescu. Directorul Spitalului Elias a mai spus că, de obicei, aceste pusee de hipertensiune se fac în perioade de stres intens, confirmând astfel faptul că discuțiile din ultima perioadă care au avut loc la partid ar putea fi una din cauzele acestei oscilații de tensiune. Oprescu i-a rugat pe colegii din PSD să-l lase câteva zile liniștit pe Iliescu, întrucât trebuie să-și facă analizele și nu este oportun să-l viziteze prea multă lume.


(751 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

"Iliescu este un pacient ideal"! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.74868106842041 seconds.