Marți, 17 Mai 2005 - 08:03 AM Aleg.RO: Lege pentru "epurările" din administrație

Publicat de: ---

azi Democrații sunt cei mai înverșunați adversari ai păstrării în funcție a foștilor șefi de servicii deconcentrate, numiți de fosta guvernare. Deși formațiunile din coaliția de guvernământ susțin public schimbarea acestora, atunci când vorbele trebuie puse în practică, lucrurile se împotmolesc. Deputații PD Ioan Oltean, Daniel Buda și Augustin Zegrean au depus, la sfârșitul lunii martie, o inițiativă legislativă privind schimbarea statutului șefilor serviciilor deconcentrate din funcționar public în personal angajat pe bază de contract de management, pe durată limitată. Până în prezent, însă, nu există un acord la nivelul Coaliției guvernamentale pentru inițiativa PD, fără a se manifesta, totuși, așa cum afirma Emil Boc, "poziții tranșante împotrivă, dar nici fără echivoc pentru".
Liberalii, conservatorii și udemeriștii au cerut temporizare, pentru a vedea dacă această măsură nu afectează relațiile României cu Uniunea Europeană, chiar dacă ea nu face parte din acquis-ul comunitar.
Deputatul democrat Daniel Buda s-a arătat surprins de atitudinea colegilor săi din coaliție. "Nu știu de ce nu s-au pronunțat în favoarea acestui proiect. Nu ar fi singura dată, însă. Liberalii nu au analizat suficient de mult chestiunea. Sunt pentru analiza atentă a acestui proiect de modificare a statutului șefilor serviciilor deconcentrate. Sper că partenerii noștri de guvernare se vor convinge că este o inițiativă bună, care va asigura coerența actului de guvernare", a declarat pentru A.M. Press deputatul democrat.


(734 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Lege pentru "epurările" din administrație | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54010391235352 seconds.