Luni, 16 Mai 2005 - 12:54 PM Aleg.RO: Parlamentarii sinistraților din Timiș...

Publicat de: ---

Gândul Spilcuitul senator Cioroianu nu și-a pătat costumele scumpe prin bălțile Banatului Simpozioane, declarații, plimbări în străinătate, câteva vizite în teritoriu și promisiuni multe pentru sinistrați – acesta a fost, sâmbătă, programul de lucru al parlamentarilor de Timiș, județul cel mai afectat de inundații. În timp ce sinistrații încercau să mai salveze câte ceva de prin casele distruse de viituri și așteptau să se retragă apele, „domnii de la oraș”, care o dată la patru ani vin să le ceară voturile, erau preocupați mai mult cu „cestiunile arzătoare” ale politicii. De dimineață, primul loc de întâlnire pentru parlamentari a fost la Universitatea de Medicină și Farmacie. Aici, parlamentarii PPRM Mircea Purceld și Valentin Dinescu, împreună cu colegul lor, democratul Radu Lambrino, l-au aplaudat pe Jonathan Scheele când a primit titlul de Doctor Honoris Causa. „Plec cu treabă”, a spus, râzând, la finalul întâlnirii, Mircea Purceld, fără a da prea multe detalii. Nici o vorbă despre sinistrați sau problemele lor. La amiază, șase parlamentari ai Puterii și încă o duzină de politicieni s-au pus să despice firu-n patru și mai apoi în șaispe pe tema lustrației. Absenții de la discuții au fost motivați, într-un fel, de gazde, care au înșirat scuzele fiecăruia.

Deputatul Cristian Bușoi era plecat cu premierul în Bulgaria, la Internaționala Liberală, după cum a dezvăluit prefectul. Senatorul Adrian Cioroianu – care mai deunăzi zicea că nu are ce căuta în zonele inundate, pentru ca a doua zi să invite ziariștii să meargă împreună la sinistrați –, a rămas la București. „Toată ziua am dat declarații. Sunt în comisia de ancheta la radio și televiziune. Am fost și la aniversarea de zece ani a colegiului condus de Pleșu, pe care l-am absolvit și eu. Săptămâna viitoare am program de Timișoara”. Un alt senator de Timiș, pesedistul Ilie Sârbu, n-a ajuns în week-end-ul trecut în județ, dar a anunțat că marți e prezent pentru că „vin împreună cu președintele Geoană. I-am spus în detaliu despre ce e vorba de fapt pe teren. O săptămână înainte de Paști și una după, am fost în toate localitățile inundate, inclusiv la digul rupt de la Crai Nou. Pe lângă ajutoarele imediate, vrem să reconstruim câteva case”.

Tot pe la ședințe prin Capitală a fost și deputatul PSD Petru Andea, care ne-a povestit, la telefon, că, „în calitate de vicepreședinte al comisiei de învățământ din Cameră a participat la cea de a șaptea conferință a cercetării științifice din învățământul superior”. „Fostul ministru al Sănătății, deputatul Ovidiu Brânzan, a rămas la centru, conform propriilor declarații, ca „să finalizăm variantele de ajutorare concretă, pentru că s-au strâns o serie de fonduri de la grupurile noastre parlamentare. Am fost săptămânile trecute în zonele sinistrate și am văzut nenorocirea oamenilor”. Deputatul democrat Radu Lambrino a punctat, vineri, o deplasare la Giulvăz. „ S-a zis că sunt probleme cu ajutoarele, dar nu este adevărat. Am verificat personal”, ne-a asigurat parlamentarul. Colegul său de Cameră, liberalul Viorel Oancea, a trecut să semneze pentru legea lustrației după care a plecat la o întâlnire de partid, la Sâmpetru Mare. Udemeristul Toro Tibor a plecat , după prânz, spre Otelec „ ca să organizăm lucrurile pentru că încep să vină foarte multe ajutoare”. În schimb, colegul său, proaspătul conservator Ștefan Glăvan, șeful comisiei de politică externă a Camerei Deputaților, a anunțat că pleacă de la discuțiile despre legea lustrației direct spre București și de acolo la Bruxelles „bine-nțeles ca să vedem cum putem să-i ajutăm pe sinistrați prin obținerea de fonduri”. Deputatul Valeriu Tabără s-a dus la Universitatea de Științe Agricole, ca să rezolve „problema pâinii care trebuie să ajungă la oamenii care au fost cazați la Buziaș”. Fost șef al garnizoanei Timișoara, deputatul minorității bulgare, Nicolae Mircovici a anunțat că se întâlnește cu reprezentanții armatei din zonă pentru a vedea „care mai sunt problemele ridicate de inundații”.


(630 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Parlamentarii sinistraților din Timiș... | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67250204086304 seconds.