Sâmbătă, 14 Mai 2005 - 10:26 AM Aleg.RO: Ultima etapă de reorganizare a PSD

Publicat de: C.D.

azi Ultima etapă de reorganizare a PSD s-a derulat, ieri, o dată cu desfășurarea ședinței Consiliului Național al PSD. Tot ieri au fost aleși președintele Consiliului Național, trezorierul partidului și au fost validate alegerile pentru conducerea comisiilor de arbitraj, integritate morală și control financiar, cât și reprezentanții primarilor de municipii, orașe și comune, ai președinților de Consilii județene și ai președinților de organizații teritoriale ale PSD în conducerea partidului.
În discursul său, intitulat "Dialogul relansării", președintele PSD Mircea Geoană a îndemnat la luptă și la uniune în vederea atingerii dezideratului de revenire a PSD la guvernare. Precizând că în ultima perioadă a încercat să acopere "răni deschise rămase de la Congres", Geoană a ținut să-i asigure pe cei prezenți că "este loc pentru toți în echipă" și i-a îndemnat să nu transforme partidul "într-o infirmerie de pansat orgolii rănite".
Liderul PSD s-a arătat încrezător în conducerea colegială a partidului și a precizat că va face în așa fel încât deciziile să fie "luate împreună". El a menționat că este și în favoarea unei conduceri autoritare, pentru a apăra o decizie care a fost luată deja.
La rândul său, președintele executiv al PSD, Adrian Năstase, a apreciat că PSD a depășit o etapă și a intrat într-o altă fază, "iar ceea ce trebuie arătat este în primul rând că fiecare dintre noi suntem capabil să ne schimbăm și să rămânem o echipă".
Năstase a opiniat însă că este esențial ca și în noua formulă de echipă atenția să se concentreze pe ceea ce are de făcut PSD, ca partid politic.
Senatorul Cristian Diaconescu a fost ales președinte al Comisiei de Arbitraj și Integritate Morală a PSD, iar în funcția de prim-vicepreședinte al acestui organism a fost desemnat senatorul Antonie Iorgovan. Președinte al Comisiei de Control financiar a fost ales Gabriel Burlacu, iar Aristide Roibu trezorier al partidului. În funcția de președinte al Consiliului Național a fost ales Dan Mircea Popescu.
După anunțarea rezultatelor votului pentru cele două funcții, lucrările Consiliului Național au continuat cu o sesiune de discursuri.
Fostul președinte al PSD Ion Iliescu a declarat că nu se mai pune problema să ocupe vreo funcție de conducere în partid și că urmează să mediteze dacă va mai rămâne sau nu membru al formațiunii social-democrate. "Este fără obiect discuția despre funcții de conducere pentru mine. Nu am cerut și nici nu voi cere așa ceva. Rămâne să meditez dacă mai rămân membru al acestui partid, deși sunt legat trup și suflet de PSD", a precizat Iliescu. El i-a atacat dur pe actualii lideri ai PSD, despre care a spus că sunt corupți, că au făcut averi în maniere suspecte și că au făcut "aranjamente" pentru a prelua conducerea partidului.
"Practicile oculte folosite la congres sunt rezultatul politicii clientelare promovate de-a lungul anilor în partid și pentru care trebuie să răspundă cei care au condus partidul până acum", a menționat Iliescu.
El susține că eșecul în alegerile din toamnă este cauzat de "slăbirea muncii de partid, birocratizarea excesivă, slaba comunicare, promovarea clientelismului, subordonarea partidului către Guvern și comportamentul arogant al unor lideri".
"La congres, grupurile de presiune din partid și-au concentrat energia pentru tranzacții subterane și împărțirea de funcții", a mai spus Iliescu, adăugând că la Congres ar fi trebuit marginalizați sau excluși din partid cei compromiși. El a mai spus că Geoană a avut "o notă falsă" în discursul de la Congres, când a spus că "aștepta, de sus, un semnal că Iliescu nu va mai candida".


(597 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la C.D.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Ultima etapă de reorganizare a PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6937940120697 seconds.