Joi, 12 Mai 2005 - 02:30 AM Aleg.RO: Primăria Timișoara continuă buna colaborare cu Fundația "Pentru Voi"

Publicat de: Alina SABOU

AMOS News Consiliul Local Timișoara a acceptat să continue parteneriatul cu Fundația "Pentru Voi" în ceea ce privește condițiile și modalitățile de finanțare și de furnizare a suportului material necesare funcționării Centrului de zi. Înființat în 1996 și având de la bun început sprijinul CLT, prin eforturile Fundației, ale partenerilor olandezi, ale personalului, Centrul de zi este un model de bună practică recunoscut la nivel internațional. Centrul furnizează servicii comunitare pentru 120 adulți cu dizabilități intelectuale (handicap mintal), fiind singurul serviciu pentru adulții cu handicap mental din Timișoara.

"Considerăm că votul aproape unanim în favoarea continuării colaborării cu fundația noastră demonstrează că, în ciuda unei legislații românești fluctuante și prea des schimbătoare, Primăria și Consiliul Local dovedesc că înțeleg să așeze mai binele fiecărui locuitor al urbei în fruntea priorităților lor și că își asumă responsabilități față de locuitorii cu dizabilități din Timișoara și familiile lor. Le mulțumim pentru înțelegere și sprijin și sperăm în continuarea și dezvoltarea colaborării dintre noi, în beneficiul persoanelor cu dizabilități", a fost mesajul transmis de Laila Onu, directorul executiv al fundației. Partenerii din Olanda au pregătit fonduri pentru dezvoltarea Centrului, iar alocarea lor depindea de aprobarea convenției cu municipalitatea.

Pentru că acesta este singurul serviciu pentru persoane cu dizabilități intelectuale adulte, există o lungă listă de așteptare pentru admiterea în centru. "Unele din aceste cereri sunt depuse încă din anul 2001. Cele mai multe solicitări sunt din partea unor persoane cu dizabilități severe și asociate care sunt, din păcate, în permanență amânați din lipsă de locuri", a spus Roxana Damaschin.

Acum, centrul este neîncăpător și supraaglomerat, mult prea zgomotos, în special pentru persoanele autiste sau pentru cele cu handicap profund. De aceea se intenționează să se separe activitățile lucrative de cele nelucrative, pentru că ar îmbunătăți nivelul de calitate al serviciilor oferite. "Unica opțiune realistă pentru a rezolva aceste probleme este construirea unei noi clădiri și mutarea centrului de zi în această nouă clădire, cu camere adecvate, adaptate la specificul nevoilor beneficiarilor", a mai spus Roxana Damaschin.


(627 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Alina SABOU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primăria Timișoara continuă buna colaborare cu Fundația "Pentru Voi" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56085896492004 seconds.