Joi, 12 Mai 2005 - 08:45 AM Aleg.RO: Vicepreședintele organizației municipale PNL Arad, suspendat din partid

Publicat de: Florin TOMUȚA

AMOS News Vicepreședintele organizației municipale a PNL Arad, Dacian Țolea, va fi suspendat atât din toate funcțiile deținute în partid cât și din calitatea de membru pe o perioadă de un an. De asemenea, acestuia i se va retrage sprijinul politic pentru toate funcțiile deținute în instituțiile publice, în cazul de față, cea de membru în Adunarea Generală a Acționarilor de la Aeroportul Internațional Arad.

Hotărârea a fost votată în unanimitate de cei 9 liberali prezenți la ședința Biroului Executiv Municipal al formațiunii politice. La baza acestor sancțiuni au stat numeroasele atacuri lansate de Țolea în ultima perioadă împotriva liderilor partidului, în presa locală din care reieșea faptul că „PNL Arad nu are nevoie de lideri de paie și nici de mega-lideri care să călărească organizația“.

Ținând cont de faptul că acesta a continuat atacurile împotriva propriilor colegi, conducerea Organizației Municipale a PNL susține că Dacian Țolea a încălcat codul etic al partidului, în care este prevăzut că liberalilor li se interzice să se atace unul pe altul în presă.

La rândul său, Dacian Țolea consideră că nu a încălcat în nici un fel statutul partidului. „Eu nu am încălcat nici un statut și nici codul etic, care nu conține o asemenea prevedere, dar nu mă surprind aceste măsuri, ținând cont că fac parte din rândul celor care și-au exprimat deschis dorința de a reforma partidul.

Nu mi s-a adus la cunoștință în mod oficial hotărârile luate, dar, eu fac parte din Delegația Permanentă a organizației județene și orice decizie acolo trebuie luată“, a declarat Dacian Țolea. Acesta mai susține că i s-a părut normal să aibe apariții în presă, pentru că, la sfârșitul lunii, în organizația municipală vor avea loc alegeri, și intenționează că candideze pentru funcția de președinte.

„Un om politic are nevoie și de sprijinul organizației din care face parte și de opinia publică. Eu nu sunt de acord cu campania „door to door“, atâta timp cât suntem membri ai aceluiași partid și ne cunoaștem între noi“, a mai adăugat vicepreședintele organizației municipale a PNL.

Țolea nu exclude nici posibilitatea de a ataca în instanță decizia colegilor săi de partid, dacă aceasta va fi ratificată, mai ales că hotărârea de suspendare a sa din calitatea de mebru al partidului vine cu câtva timp înainte de desfășurarea Conferinței Municipale, în cadrul căreia dorea să-și depună candidatura pentru funcția de președinte.

Potrivit președintelui organizației municipale a PNL Arad, Cristian Stragea, hotărârea luată în cadrul Biroului Executiv Muncipal este statutară și va fi supusă ratificării, vineri, în cadrul Biroului Teritorial al organizației județene.


(541 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin TOMUȚA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Vicepreședintele organizației municipale PNL Arad, suspendat din partid | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51178598403931 seconds.