Joi, 12 Mai 2005 - 08:49 AM Aleg.RO: Navetistii acapareaza conducerea PSD

Publicat de: Florin Ciornei

Cotidianul Biroul Permanent, forul central de conducere al PSD, se va completa miine cu 15 noi membri. Singurul care va fi ales de Consiliu prin vot secret va fi presedintele Consiliului National. Printre posibilii candidati pentru presedintia Consiliului National figurau Mihai Saniuta, Alexandru Athanasiu si Emil Calota. Tot de Consiliu urmau sa fie alesi sefii altor doua organisme de conducere. Pentru functia de trezorier, singurul care isi exprimase intentia de a candida era Aristide Roibu, actualul detinator al functiei. Tot miine urmeaza sa fie ales presedintele Consiliului de Integritate Morala, cele mai mari sanse avindu-le fostul ministru al Justitiei, Cristian Diaconescu.
De drept in fruntea PSD

Prin cei care intra „de drept“ se afla si Victor Ponta, datorita pozitiei sale de presedinte al TSD. Primarii de municipii resedinta de judet vor fi reprezentati de Gheorghe Nechita (Iasi). Reprezentantul presedintilor de consilii judetene va fi desemnat Liviu Dragnea, din Teleorman. Primarii de comune vor avea si ei un reprezentant. Si presedintele organizatiei de femei ar fi avut dreptul sa intre in conducerea partidului. Dar pentru ca Rovana Plumb a fost deja aleasa vicepresedinte, ea va reprezenta totodata si femeile din PSD. Cei doi lideri de grup, de la Camera Deputatilor si de la Senat, sint, de asemenea membri ai Biroului Permanent. De la Senat, pentru ca Iliescu refuza sa participe, va fi prezent viceliderul Ion Solcanu. De la Camera, cel mai probabil va intra Viorel Hrebenciuc, insa abia peste doua saptamini, cind urmeaza a primi functia pe care o va abandona Miron Mitrea.
Alfabetic sau la mina hazardului

Pentru presedintii de organizatii judetene au fost rezervate opt locuri, corespunzatoare celor opt regiuni de dezvoltare. Fiecare dintre ei va intra in conducere prin rotatie.

Ordinea in care vor fi desemnati va fi stabilita cel mai probabil pe criteriul alfabetic, sustin Vasile Dincu si Doru Ioan Taracila. Mircea Geoana a amintit si de existenta unui criteriu propus de Miron Mitrea si care sa aiba la baza tragerea la sorti.

Prezenta va fi mai lunga sau mai scurta, in functie de numarul judetelor care compun o regiune de dezvoltare. Regiunea 8 este formata din Bucuresti si Ilfov, fiecare din presedintii acestor organizatii urmind sa stea cite 12 luni.

Dan Ioan Popescu, sustin surse din PSD Bucuresti, nu era doritor sa acceada astfel in conducerea partidului, fiind inclinat sa lase locul fie lui Sorin Oprescu, fie lui Vlad Dumitrescu. Regiunea 5 ar urma sa fie reprezentata in primele opt luni de Dimitrie Musca de la Arad, si apoi de Caras si Hunedoara, pentru ca PSD Timis a renuntat sa mai intre in algoritm, dat fiind ca Ilie Sirbu este deja vicepresedinte PSD. Din aceleasi motive au renuntat si Ioan Rus (Cluj), Dan Nica (Galati) si Eugenia Godja (Maramures). Regiunea 3, formata din sapte judete, ar fi reprezentata in primele patru luni de Arges.

Daca s-ar aproba criteriul alfabetic, in conducerea PSD se vor afla Constantin Contac (Botosani), Bunea Stancu (Braila), Constantin Nicolescu (Arges), Ioan Rus (Alba), Mihai Bar (Bihor) si Ion Calin (Dolj).
Liderii isi aleg singuri echipele

Cei 8 secretari executivi ai PSD vor fi desemnati de catre Biroul Permanent cel mai devreme saptamina viitoare. Motivul pentru care se tot amina il reprezinta impasul comunicational in care se afla Geoana, Mitrea (foto) si Nastase. Mitrea le-a spus colegilor sai ca numirea secretarilor executivi este treaba lui. La fel a zis si Nastase despre desemnarea presedintilor de departamente, numiti si ministri ai cabinetului din umbra.


(503 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Florin Ciornei


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Navetistii acapareaza conducerea PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58836388587952 seconds.