Luni, 18 Aprilie 2005 - 03:55 PM Aleg.RO: Suceava: Prefectul va cere anularea unei autorizații eliberată de CJ în instanță

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News Prefectul de Suceava, Orest o­nofrei, a anunțat că va cere instanței de judecată să anuleze autorizația de construcție eliberată de Consiliul Județean pentru modernizarea unei locuințe din zona de protecție a mănăstirii Moldovița. Nu demult, Ministerul Culturii și Cultelor a solicitat anularea actului, deoarece Mănăstirea Moldovița face parte din categoria monumentelor istorice din grupa valorică „A”. Din acest motiv, pentru emiterea unei autorizații de construire în zona obiectivului, este nevoie de un aviz special de la Ministerul Culturii. Mai apoi, șeful administrației județene, Gavril Mîrza a numit o comisie care să verifice legalitatea autorizației, cu toate că arhitectul șef al județului, Constantin Rabiniuc, i-a comunicat că nu este nici o neregulă.

El mai spunea că din datele pe care le are, familia care a obținut autorizația de construcție dorește să realizeze modernizări ale actualei case de locuit. „După toate documentele pe care le avem rezultă că autorizația a fost emisă într-un anumit fel legal, legal însemnînd că a avut anumite piese care stau în spatele emiterii unei autorizații de către Consiliul Județean.

În urma discuției cu cei de la Inspecția în Construcții, de la Consiliul Județean și de la comisia specială care a verificat situația se pare că trebuia cerut un aviz special de Ministerul Culturii, aviz care nu există, așa că ne vedem nevoiți să cerem în instanță anularea autorizației”, a declarat Onofrei.


(457 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Suceava: Prefectul va cere anularea unei autorizații eliberată de CJ în instanță | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56001806259155 seconds.