Luni, 18 Aprilie 2005 - 11:59 AM Aleg.RO: Traian Basescu: La 1 ianuarie 2007, Romania trebuie sa fie performanta, in vederea integrarii!

Publicat de: C. Cristofan

gardianul Presedintele Traian Basescu s-a aratat convins ca Romania va putea adera la timp la UE, in 2007. Pentru Basescu, votul din Parlamentul European a demonstrat ca exista inca neincredere privind tara noastra. "Nici o negociere politica nu mai poate avea loc. Toate obligatiile asumate trebuie indeplinite. Indeplinirea obligatiilor este in favoarea Romaniei si se poate traduce simplu: la 1 ianuarie 2007, Romania trebuie sa fie o tara performanta. Daca avem probleme de rezolvat, ele reprezinta ceea ce noi nu am facut in 15 ani de la revolutie. Acest lucru nu ne poate fi reprosat decat noua", a declarat seful statului. In opinia lui, aderarea noastra nu va putea fi deraiata nici daca francezii voteaza impotriva Constitutiei Europene, in mai. "Referendumul din Franta nu e indreptat impotriva extinderii", a afirmat seful statului, mai optimist decat multi comentatori care vad in sondaje o reactie negativa a Frantei fata de marginalizarea acestui stat prin extinderea spre Rasarit, in favoarea unor tari favorabile politicii externe americane.

Referitor la angajamentele luate de Romania in timpul negocierilor de aderare, Basescu a declarat ca vor fi integral respectate. "Lucrurile sunt clare; in intervalul 2005-2008, Romania s-a angajat sa nu acorde ajutoare de stat industriei siderurgice. Astfel, SIDEX-Galati nu va mai beneficia de ajutor de stat", a mentionat seful statului. Despre controversatul proiect Rosia Montana, presedintele a spus ca Romania se consulta cu Ungaria si daca vor conchide ca proiectul e periculos, el nu se va face.


(560 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la C. Cristofan


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Traian Basescu: La 1 ianuarie 2007, Romania trebuie sa fie performanta, in vederea integrarii! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62328100204468 seconds.