Sâmbătă, 16 Aprilie 2005 - 10:15 AM Aleg.RO: În prezența lui Iliescu, PSD-iștii din Caraș Severin au avut alegeri

Publicat de: Vali POPOVICI

AMOS News Alegerile nu au fost scutite de atacuri directe asupra unora dintre membrii marcanți ai PSD Caraș Severin. Social- democrații din Caraș-Severin și-au ales, ieri, conducerea în cadrul Conferinței Județene a PSD. Cu toate că pentru această funcție și-a depus candidatura actualul lider al filialei, Ioan Talpeș, iar scrutinul ar fi putut decurge fără probleme, scandalul a izbucnit în momentul în care delegații la conferință au luat cuvântul.

La întrunire a participat și senatorul Ion Iliescu, care nu a scăpat nici el de acuze.

Unul dintre membrii fondatori ai filialei PSD, Ion Spânu, i-a atacat în termeni duri pe președintele executiv al organizației, Gheorghe Cahniță, și pe fostul subprefect Ilie Mustăcilă, ambii veniți în partid din tabăra PD.

Spânu a afirmat că din cauza celor doi filiala PSD a pierdut alegerile și s-a scindat în mai multe tabere.

La rândul sau, fostul lider al organizației județene și fost prefect, Pavel Bălan, i-a reproșat lui Iliescu că a fost schimbat din funcție de către liderii de la București pentru simplul motiv ca a îndrăznit să le transmită acestora situația reala din județul Caraș-Severin: "Zilnic 3000 CSR-isti în stradă".

Bălan a mai spus că "Daca partidul are de gând să distrugă și alte organizații din țară, așa cum s-a întâmplat în Caraș-Severin, să-i trimită acolo pe Dan Matei Agathon și pe Dan Mihalache și atunci treaba este rezolvată", a adăugat Bălan recomandând tot odată s-i țină pe cei doi mai mult pe la București tocmai din această cauză.

Acuze asupra vieții și activității din partid au fost aduse și de către alți membrii de bază, fondatori ai partidului: Ioan Țeperdel, fostul prefect Enache Barbu, Ilie Mustăcilă și alții.

Într-o scurta declarație făcută de Ion Iliescu într-una din pauzele conferinței, fostul președinte al României a spus ca a ascultat criticile aduse de vorbitori, le va analiza și în cazul în care a greșit, își va asuma responsabilitatea.

Statul de funcții al filialei PSD mai cuprinde, pe lângă președinte, postul de prim-vicepreședinte ocupat de fostul președinte executiv Gheorghe Cahniță, sau președinte executiv, un secretar general și, mai mult ca sigur, alți 7 vicepreședinți. Tot ieri au fost aleși și cei 31 de delegați care vor reprezenta organizația județeană la Congresul PSD.

Cu toate că Talpeș a spus ca în cadrul alegerilor un accent deosebit se va pune pe accederea în structurile de conducere a organizației a femeilor și tinerilor, până la final, dintre cei 140 de membrii ai Consiliului Județean PSD Caraș Severin, au fost alese doar 11 femei.


(538 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Vali POPOVICI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

În prezența lui Iliescu, PSD-iștii din Caraș Severin au avut alegeri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.68935489654541 seconds.