Sâmbătă, 16 Aprilie 2005 - 11:49 AM Aleg.RO: "Urticaria" Domnului Basescu

Publicat de: Valentin Stan

evenimentulzilei Domnul Basescu a dezvaluit publicului, pe 13 aprilie, conform comunicatului oficial, ca exista o actiune “extrem de eficienta a serviciilor de informatii” romanesti, in cazul jurnalistilor rapiti in Irak! Tot atunci, PRESEDINTELE a remarcat "nivelul extrem de mare al intoxicarii la care presa romaneasca raspunde extrem de usor". Domnia sa a precizat ca "am putut sa vedem si oameni de o mediocritate teribila, lafaindu-se ore intregi pe posturile de televiziune, dindu-si cu parerea si facind supozitii. Regretabil. Ziaristi, pentru care am avut un mare respect, au ajuns sa fie penibili in raport cu realitatea". Si adauga: "Specialistii din Servicii apreciaza ca nivelul de intoxicare la care a ajuns presa romana cu ocazia rapirii este cel mai ridicat".
Aberanti si Securisti
I-am criticat si eu pe unii confrati pentru evaluari neacoperite de realitate! Sint grele, insa, cuvintele adresate presei de acest domn, care, pe parcursul interventiei sale publice, din 13 aprilie, a lansat cea mai teribila "acumulare" de ineptii din istoria crizelor generate de terorismul international. A ajuns pina acolo incit a numit comportamentul teroristilor "decent", fiindca nu i-ar fi supus "torturii" pe jurnalistii nostri: "Nu stiu daca unor oameni care au rapit niste cetateni ai tarii tale poti sa le multumesti, dar faptul ca nu-i supun la acte de tortura, este un lucru, nu laudabil, dar, ma rog, un lucru decent"! in orice tara civilizata, pentru asemenea afirmatie, parlamentul ar cere demisia imediata a demnitarului vinovat pentru incalcarea tuturor legilor scrise si nescrise ale locului, ca si pentru PROPAGANDA nedisimulata in sprijinul actelor de terorism! Nicaieri, pe Terra, nimeni, la nivelul de reprezentare a unei tari, nu a declarat vreodata terorismul, de orice factura ar fi el, ca fiind un "lucru decent"!
Apoi, fara sa-l intrebe nimeni, s-a apucat sa "abereze" pe tema rolului armatei romane in Irak, care, dupa ce fusese "alintata" cu apelativul de "trupe de ocupatie", pe 7 martie, devenea acum, pe 13 aprilie, "o armata de mentinere a ordinii, a pacii, a sigurantei cetatenilor"!!!! Probabil, ca o sugestie pentru teroristi, in cazul in care acestia erau in criza de idei, cu privire la posibile cereri de adresat guvernului de la Bucuresti! Insasi povestea cu "trupele de ocupatie", lansata de Basescu la televiziunea publica, putea alimenta orientarea grupurilor teroriste spre cetatenii romani din Irak! Atunci cind am scris articolul "Basescu si bin Laden", pe 12 martie, dupa imensa gafa a presedintelui, aratind ce consecinte teribile putea avea asemenea act, pentru securitatea romanilor, nici nu ma asteptam ca tragedia ostaticilor sa loveasca atit de repede Romania.
Va atrag atentia asupra rolului extrem de important, pe care Basescu il acorda "Serviciilor". Adica, securistilor bravi si "eficienti" din slujba sa, care "performeaza" in eliberarea jurnalistilor si masoara gradul de "intoxicare" al presei. Si, acum, fiti si mai atenti! In interviul sau din "Jurnalul National", in 6 februarie, Basescu preciza:
"Va pot spune ca au fost informatii legate de tentativele unor grupuri de a-si promova oameni de influenta in etajul doi al puterii executive, in zona secretarilor de stat si intotdeauna am colaborat foarte bine cu Calin Popescu Tariceanu, cu presedintii partidelor si am eliminat propusul unor grupuri sau altora".
Cum credeti ca a reusit Basescu aceasta performanta? Iata: "Prin serviciile de informatii. Nu am facut nici un secret, de la bun inceput le-am cerut sa culeaga informatii in asa fel, incit sa evitam asezarea in structurile executive importante a unor oameni controlati de grupuri de interese" .
Presedinti si Teroristi
V-ati prins? Ce-avem aici? O posibila situatie extrem de interesanta! Pentru a-si promova propriile interese in "alocarea" functiilor in stat, Basescu a invocat, pentru a-i bloca pe cei incomozi, numiti de partidele la guvernare, democratic, in pozitiile respective, informatii secrete de la "Servicii", care il puneau intr-o lumina nefavorabila pe candidatul neagreat de Basescu! Cum presedintele nu era obligat sa-si argumenteze pozitia, fiindca nu putea da in vileag informatiile secrete, de la "Servicii", el putea constant sa refuze, fara motiv obiectiv, pe oricine nu agrea, pe acea pozitie din stat, unde urma
sa-si impuna propriul candidat! Nimeni nu putea sti daca Basescu avea, intr-adevar, informatiile pe care le invoca! De aceea e Basescu atit de "indragostit" de "securistii" lui Ceausescu-Iliescu-Nastase-Timofte si compania! Sint si ei buni de ceva, pe linga casa omului! Ori de cite ori vrei sa trimiti pe cineva "acasa", dintr-o functie in stat sau sa-l blochezi in a ajunge la ea, invoci "Serviciile"!
Acuma, insa, am vesti pentru PRESEDINTELE proamerican al Romaniei!
Imediat dupa 11 septembrie 2001, cind terorismul a lovit in inima democratiei americane, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat rezolutia 1368, din 12 septembrie, in care solicita ca toate statele sa actioneze pentru a-i aduce pe faptuitori si pe sponsorii lor in fata justitiei. Indata, americanii au cerut tuturor tarilor sa verifice fluxurile financiare originate pe sau din teritoriul lor, cu posibila destinatie legata de grupuri teroriste, ca si toate firmele si companiile ce ar fi putut constitui un paravan pentru finantari directionate in acest sens. Multe guverne au raspuns cu actiuni concrete, care plecau de la recunoasterea ca asemenea operatiuni, cu destinatii suspecte, au avut loc pe teritoriul lor. SUA si Marea Britanie au admis si ele aceasta.
Stiti care este tara, de unde a venit aproape imediat raspunsul aratind ca acolo nu au existat nici un fel de operatiuni financiare cu destinatie suspecta? Ati ghicit! Romania! Stiti cine a raportat? Iar ati ghicit! Serviciul Roman de Informatii! Iata ce aparea pe Rador, preluat dupa Radio Romania Actualitati, in 18 septembrie, ora 19:03:
"SRI a anuntat astazi ca datele si informatiile obtinute din activitatea proprie si prin colaborarea cu serviciile de informatii ale altor tari nu au condus la concluzia existentei in Romania a unor firme aflate in legatura cu Osama ben Laden. Potrivit comunicatului SRI, Ben Laden si organizatia sa au constituit o prioritate in ceea ce priveste actiunile de identificare pe teritoriul Romaniei a firmelor folosite de catre organizatiile teroriste drept acoperire sau sursa de finantare. SRI reia in comunicat si declaratiile potrivit carora nu a identificat legaturi intre organizatiile nonguvernamentale islamice din Romania si organizatia terorista condusa de Ben Laden".
Deputati si SRI-isti
Cum a fost posibil ca SRI sa ajunga la aceasta concluzie in numai 7 zile? O performanta exceptionala! Care plasa Romania in clubul select al tarilor-"ingeras", in materie de operatiuni de finantare a terorismului! Bravo, domnilor de la SRI! Meritati sa stati la dreapta domnului Basescu!
La 21 noiembrie 2001, Radio Romania Actualitati transmitea, la ora 19:45, conform Rador, elemente din declaratia publica a deputatului Ion Stan, presedintele comisiei parlamentare de control al SRI. Iata ce declara acesta:
"In perioada 1999-2001, printr-o sucursala a unei banci din teritoriu, s-au efectuat transferuri in valoare de circa 160 milioane dolari, intr-o tara din Orientul Mijlociu, in contul unor firme sau oameni de afaceri cunoscuti ca apartinind unor grupari islamice extremiste. Au fost, de asemenea, transferuri valutare externe in perioada 1999-2001, de spalare a banilor, efectuate de 23 de cetateni arabi prin intermediul a 19 societati comerciale, cu o valoare totala de peste 180 de milioane de dolari, transferurile efectuate de 49 de agenti economici din Bucuresti, in suma totala de 83 de milioane de dolari, drept avansuri, fara a le justifica in termenele legale prin import de bunuri sau servicii. Din verificarile efectuate a rezultat ca toate cele 49 de firme la care sint asociati cetateni de origine araba sint firme fantoma, infiintate premeditat cu scopul de a se sustrage de la controlul financiar fiscal, folosind adrese nereale si contracte de inchiriere fictive. Aceste aspecte au fost semnalate, in luna februarie 2000, guvernului condus de Mugur Isarescu, care nu a dispus nici un fel de masuri, situatia perpetuindu-se si in anul 2001".
Puteti sa-mi spuneti si mie cum se potriveste relatarea referitoarea la comunicatul SRI, din 18 septembrie 2001, cu declaratia lui Stan, din 21 noiembrie 2001? De ce nu a precizat SRI, public, transant, inca din 18 septembrie, toate cele mentionate abia in noiembrie de deputatul Stan? Oare, nu cumva, dupa aceea, americanii trimisesera, la Bucuresti, propriile informatii legate de operatiunile cu pricina, obligindu-i pe ai nostri sa reactioneze? Dragi cititori, cine pe cine intoxica in Romania? Acestia sint securistii din "Serviciile" lui Basescu, aia care masoara "nivelul de intoxicare la care a ajuns presa romana cu ocazia rapirii"? Aia care furnizeaza informatii PRESEDINTELUI, astfel "incit sa evitam asezarea in structurile executive importante a unor oameni controlati de grupuri de interese"? Aia care sint "eficienti" in actiunea de eliberare a jurnalistilor romani? Oare, marele intoxicat al natiei nu este chiar PRESEDINTELE, cel iubitor de "securisti"? Intoxicat chiar de cei, pe care crede ca ii foloseste abil?
Sa traiti bine, domnule Basescu! Cu Urticarie cu tot!


(615 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Valentin Stan


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

"Urticaria" Domnului Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63478398323059 seconds.