Marți, 06 Ianuarie 2009 - 06:13 AM Aleg.RO: Buzău: Pachetul de măsuri anticriză lovește în primării

Publicat de: Daniel MIHAI

AMOS News

Vestea că sumele defalcate din TVA oferite de fostul guvern în toamna trecută către primăriile din mediul rural trebuie restituite din cauza crizei economice, i-a luat prin surpirndere pe unii edili locali, transmite corespondentul AMOS News (Informatia.ro).

Astfel primarul Stan Stan din localitatea Mihăilești nu a reușit să cheltuiască decât aproape jumătate din cei 400 de mii de lei primiți în luna septembrie.

 

Cei peste 200 de mii de lei rămași necheltuiți, care au fost virați în fondul de rulment al primăriei erau programați să fie folosiți pentru asfaltarea unor ulițe și amenajarea unor campinguri în jurul unui lac de agrement.

 

Ghinionul a făcut ca Ordonanța 223 să-i dea peste cap planurile primarului Stan Stan și să-l lase pe  fără niciun ban în cont:

 

„Mă gândesc să demisionez dacă rămân cu aceste proiecte neterminate. Aveam în plan să asfaltez cinci ulițe și să introduc o rețea de canalizare și de epurare dar acum nu mai avem bani în fondul de rulment.  Din acești bani am fi putut să ne împrumutăm pentru fondul de salarii pentru că bugetul o să fie stabilit mai târziu.

Acum  cred că o să ne luăm banii în ianuarie sau în februarie pentru că suntem o localitate săracă și mică iar colectarea taxelor este greoaie” se plânge Stan Stan.

 

<personname productid="La Glodeanu Sărat" w:st="on" /></personname />

<personname productid="La Glodeanu Sărat" w:st="on" />La Glodeanu Sărat</personname /> primarul Neculai Stoica a reușit să epuizeze cea mai mare parte din banii repartizați.

Totuși edilul comunei își pusese în gând să cumpere un excavator de câteva sute de milioane dar acum rămâne de văzut dacă se vor mai găsi bani și pentru realizarea acestui proiect.

 

Noua reglementare legislativă emisă pe 30 decembrie 2008 prin Ordonanța de Urgență numărul 223, prevede ca reținerea sumelor din conturile primăriilor să se facă începând cu data de 8 ianuarie.


(407 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Daniel MIHAI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Buzău: Pachetul de măsuri anticriză lovește în primării | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57462906837463 seconds.