Marți, 09 Decembrie 2008 - 05:48 AM Aleg.RO: Buzău: Blocaj financiar în sistemul de asistență socială

Publicat de: Daniel MIHAI

AMOS News

Aproape 1800 de copii asistați riscă să rămână fără hrană iar 1000 de salariați și peste 10000 de persoane cu handicap și însoțitorii lor, se văd în situația de a nu-și putea primi indemnizațiile ce li se cuvin pe luna trecută, transmite corespondentul AMOS News (Informația.ro).

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Victor Mocanu, această situație se datorează respingerii de către Consililul Județean a unei propuneri venite de rectificare a bugetului DASPC cu 60 de miliarde de lei vechi:


„La aceasta dată subunitatea aflată în subordinea Consiliului Județean nu are plătiți furnizorii de 3 luni de zile,cu sume de aproximativ 8 miliarde de lei și 22 de miliarde care reprezintă drepturile cuvenite personalului. După intervenții aproape zilnice la Minsterul Muncii am reușit prin ordonanta 186 ca județului Buzău să i se aloce suma de 55 de miliarde de lei pentru protecția copilului.Am propus într-o sedință ca astăzi sa facem o rectificare a bugetului pentru că era o urgență prin care să alocam 30 miliarde de lei pentru drepturi cuvenite persoanelor cu handicap și 30 de miliarde pentru susținerea protecției copilului însă consilierii PNL și PD-L au votat împotriva acestui proiect de hotărâre.Aceasta este o motivație pur politică iar în momentul de față furnizorii cât și prestatorii de servicii refuză să mai aprovizioneze această unitate.Ca urmare a unor aspecte pe care le-am constatat și le-am observat la Direcția pentru Protecția Copilului,  directorul instituției Popa Marioara, și-a prezentat demisia care i-a și fost aprobată. În schimb consilierii au spus că până nu se aduc documente privind cheltuielile acestei instituții nu vor aproba nici un ban pentru această subunitate a Consililui Județean”.


Victor Mocanu a mai adăugat că în prezent copiii nu mai nu mai dispun de alocație de hrană:


„Adunăm din toate magaziile alimentele pe care le mai avem iar salariații nu și-au mai primit drepturile bănești cuvenite.Asistenții maternali care au în îngrijire copii se simt frustrați pentru că nu-și primesc drepturile iar persoanele cu handicap nu-și primesc cele 30 de miliarde de lei pe care erau li se cuveneau în această perioadă” a mai spus Vitcor Mocanu..


Pe de altă parte Vicepreședintele CJ, Ioan Caton Mateeșescu, a declarat că acestă situație era previzibilă:


„Motivul pentru care nu s-a votat această propunere ține în primul rând de modul ineficient în  care se cheltuiesc banii la Direcția de Asitență Socială a județului Buzău. Luna trecută în comisia de buget finanțe s-a solicitat ca această direcție să prezinte un raport vis-a-vis de modul cum au fost cheltuiți banii în anul 2007.Acest raport nu a fost prezentat deloc și mai mult decât atât, directorul executiv și-a dat demisia. Din informațiile noastre, astă vară la cursurile de perfecționare ale personalului din cadrul direcției s-au cheltuit 1,8 miliarde de lei , lucru care nu s-a întâmplat în partu ani de zile, în perioada 2004-2008. Unde au fost la perfecționare, câți au fost și care a fost motivația acestor cursuri, nimeni nu poate să spună nimic. Totuși ei vor să le alocăm bani fără nici un fel de explicație.Un alt motiv îl reprezintă lucrările efectuate la câteva locații de la centrele de plasament care au fost defalcate în valori de sub 10 mii de euro acordate prin încredințare directă.Vrem să știm pe ce s-au cheltuit aceste sume și care este nivelul lor pentru ca în continuare să le dăm bani exclusiv pentru achiziția de alimente pentru copiii din centrele de plasament.Așteptăm convocarea unei ședințe ordinare în care toate aceste proiecte de hotărâri să fie dezbătute în cadrul comisiilor. În urma raportului pe care îl vom primi de la direcție vom aloca sumele necesare.Așteptăm în continuare măsurile care se vor lua la nivelul conducerii acestei intituții în măsura în care cele sesizate de noi se adeveresc”  a completat Ioan Caton Mateeșescu.La Buzău cele două formaținuni politice PD-L și PNL sunt reprezentate în Consiliul Județean de zece respectiv nouă consilieri, în timp ce PSD dispune de doar treisprezece consilieri județeni.


(425 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Daniel MIHAI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Buzău: Blocaj financiar în sistemul de asistență socială | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63550996780396 seconds.