Miercuri, 24 Septembrie 2008 - 05:31 AM Aleg.RO: Întâlnire de lucru la sediul Consiliului Județean Caraș Severin

Publicat de: Vali POPOVICI

AMOS News Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin s-a întâlnit astăzi, 23 septembrie a.c. cu echipa de consultanță care asigură asistența tehnică în cadrul proiectului “Sistem integrat de gestionare a deșeurilor în județul Caraș-Severin”, consorțiul KOKS-ENVIROPLAN-EPEM-ROMAIR, transmite corespondentul AMOS News. La întâlnirea de lucru, ce a reunit reprezentanți ai Organismului Intermediar - POS Mediu Timișoara, ai Gărzii Naționale de Mediu, ARPM Timișoara, APM Caraș-Severin, precum și ai primăriilor din județ, a fost prezentat Master planul privind sistemul integrat de gestionare a deșeurilor pentru întreg județul, contractul de asistență tehnică precum și etapele de derulare.

Master planul prezentat astăzi este parte componentă a aplicației pregătite în scopul finanțării proiectului “Sistem integrat de gestiune a deșeurilor în județul Caraș-Severin” prin intermediul instrumentelor structurale. Are ca obiective : dezvoltarea unei strategii județene în vederea dezvoltării serviciilor publice de gestionare a deșeurilor pentru a corespunde angajamentelor asumate de România prin Tratatul de Aderare la UE precum și stabilirea unui program investițional sustenabil pe termen lung pentru asigurarea serviciilor publice de gestionare a deșeurilor.

Forma finală a Master planului va fi suspusă spre aprobare în următoarea ședință a Consiliului Județean Caraș-Severin, programată a se desfășura la sfârșitul lunii septembrie a.c.
Proiectul “Sistem integrat de gestionare a deșeurilor în județul Caraș-Severin”, realizat cu sprijinul Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile, este unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare externă care urmează a fi implementat în județul Caraș-Severin în următorii ani. In scopul realizării sale, un număr de 69 de consilii locale au emis hotărâri pentru asocierea în cadrul acestui proiect, proiect prin care se va realiza și depozitul de deșeuri ce va deservi întregul județ.


(406 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Vali POPOVICI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Întâlnire de lucru la sediul Consiliului Județean Caraș Severin | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60830593109131 seconds.