Vineri, 29 August 2008 - 05:26 AM Aleg.RO: Buzău: Liderul Forței Independente a revenit în PNL și va candida pentru Senat

Publicat de: Daniel MIHAI

AMOS News

Liderul organizației Forța Independentă avocatul Lucian Sălcuțan, și-a anunțat joi în cadrul unei conferințe de presă revenirea în cadrul oraganizației PNL Buzău, transmite corespondentul AMOS News.

Președintele filialiei locale a PNL Cristi Bâgiu a declarat în cadrul aceleiași conferințe, că la scurt timp după alegerile locale, la care avocatul Sălcuțan a participat pe liste ca independent la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Buzău, i-a făcut o invitație de a se reîntoarce în partid.

La rândul său Lucian Sălcuțan a declarat că a revenit în PNL pentru că este singurul partid liberal din țară:

“Nu am ascuns niciodată faptul că sunt liberal.Din păcate construcția dintre PLD și PD a fost o farsă pentru că liberalismul în acest partid nu există.Ca atare singura opțiune a mea a fost PNL care singurul partid liberal de pe scena politică din România.”

Lucian Sălcuțan  a mai spus că la alegerile din noiembrie va candida pe listele PNL pentru un post de senator pe colegiul numărul 1 din Buzău:

“Sunt conștient că plec de la un nivel mai scăzut al rezultatelor dar sunt convins că putem obține un rezultat foarte bun la alegerile care urmează și pot convinge electoratul că sunt un candidat bun pentru parlamentul României.

Ex -lider al filialei PLD Buzău după desprinderea din PNL în anul 2006, avocatul Lucian Sălcuțan a respins oferta de fuziune locală cu Partidul Democrat, preferând ca la începutul acestui an să lanseze o mișcare politică formată din independenți, înființată în premieră la Buzău, Forța Independentă.

Avocatul Lucian Sălcuțan a mai spus că electoratul din Buzău a dat un semnal clar prin votul din iunie că nu dorește candidați independenți pe liste:

“Cel puțin electroratul din Buzău a dat un semnal clar că dorește ca un candidat să fie susținut de un partid politic.Foștii colegi care m-au susținut până acum , mă vor sprijini în continuare în cadrul PNL. Majoritatea va veni în acest partid.O parte din ei va râmâne în afara scenei politice și va milita de pe platforma societății civile.

Scopul principal al organizației Forța Independentă era potrivit lui Sălcuțan  „reformarea clasei politice care poate fi făcută astăzi numai de la bază către centru, numai de la nivelul fiecărei comunități locale și al fiecărei organizații județene”.

Lucian Sălcuțan a mai făcut parte din organizația locală a PNL din anul 2000  și până în 2007, când a devenit președinte al filialei locale a PLD, formațiune condusă de Theodor Stolojan.


(689 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Daniel MIHAI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Buzău: Liderul Forței Independente a revenit în PNL și va candida pentru Senat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57360410690308 seconds.