Miercuri, 30 Iulie 2008 - 05:29 AM Aleg.RO: Neamț: Băsescu pune la punct sinistrații

Publicat de: Costin GRAUR

AMOS News “Unii fac propagandă și cu apa-n gură”, a exclamat exasperat președintele Băsescu, într-o discuție furtunoasă cu câțiva săteni din comuna sinistrată Tămășeni, transmite corespondentul AMOS News.

Oamenii au reclamat vehement că nu i-a anunțat nimeni că trebuie să se ducă la adăposturi și i-au acuzat primarii din zonă de proastă administrare a crizei.


În mod special, sătenii sunt foarte îngrijorații de soarta bunurilor lăsate în case. Mai mult de trei sferturi dintre locuitorii comunei Tămășeni sunt plecați la muncă în străinătate iar localitatea este plină de case uriașe, cu un etaj și două.


“Apa aproape a ajuns la etajul întâi”, i s-a plâns președintelui un locuitor dintr-o zonă a satului Doljești, cunoscută sub numele de Tel Aviv. În localitate mai există și mini-cartierul Irlanda și Italia.De menționat că în comuna Tămășeni mai bine de 500 de case luxoase sunt construite fără autorizație, într-o zonă joasă, inundabilă.Ieri seară, după ruperea unui dig de pe Siret în dreptul localității Mircești, județul Neamț, o parte din populația satelor Adjudeni și Tămășeni a fost evacuată, inclusiv cu participarea trupele speciale ale Poliției, in ciuda opoziției, uneori violentă, a cetățenilor. Cei evacuați au fost cazați la școala comunei și Grădinița Misionară de pe lângă biserica catolică.


(764 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Costin GRAUR


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Neamț: Băsescu pune la punct sinistrații | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5967481136322 seconds.