Joi, 07 Aprilie 2005 - 06:59 AM Aleg.RO: Popescu, eternizat la PSD Bucuresti

Publicat de: Silviu Sergiu

evenimentulzilei Sedinta cu final asteptat la PSD Bucuresti - Dan Ioan Popescu a fost, ieri, de neclintit din scaunul de presedinte al organizatiei din Capitala. In decurs de numai doua zile, Dan Ioan Popescu s-a razgindit si nu si-a mai pus mandatul la dispozitia Consiliului Municipal al PSD Bucuresti. Aceasta in conditiile in care promisiunea sa initiala fusese aceea ca-si va da demisia daca Marian Vanghelie va obtine, in alegerile pentru Primaria Capitalei, un scor mai slab decit Mircea Geoana. Popescu s-a limitat ieri doar la a prezentat in fata Consiliului Municipal un raport referitor la cauzele pierderii alegerilor din Bucuresti, fara a le solicita colegilor din conducerea organizatiei sa supuna la vot daca-l mai vor sau nu in fruntea PSD Bucuresti. La conferinta de presa ce a urmat sedintei Consiliului Municipal, Dan Ioan Popescu a fost transant: “Nu imi prezint demisia fie si pentru faptul ca Marian Vanghelie a obtinut acelasi procent ca Mircea Geoana. Diferenta insignifianta a fost cauzata si de faptul ca unii membrii PSD nu s-au prezentat la vot.
Sustinere inalta

In aceasta situatie sint cei care vor ca eu sa parasesc organizatia pe care am creat-o. Stiu ca voi fi atacat de unii colegi de partid, de anumite grupuri de interese sau de presa, dar ii asum acest risc”. Popescu a spus ca a discutat pe marginea demisiei sale cu Ion Iliescu, cu Adrian Nastase si cu alti colegi care l-au asigurat de sprijinul lor. In opinia sa, cauza pierderii alegerilor nu a fost desemnarea drept candidat al lui Marian Vanghelie, ci faptul ca scorul de aproximativ 30% “este maximum pe care-l poate obtine PSD in Bucuresti”.
El a argumentat prin faptul ca sondajele efectuate in perioada februarie-martie 2005 in Bucuresti creditau PSD la un scor de 19%. Popescu a afirmat apoi ca, in perioada urmatoare, organizatia sa va trebui sa scape de “vorbitori si sa-i promoveze in functii de conducere pe cei care muncesc cu adevarat pentru partid”.


(571 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Silviu Sergiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Popescu, eternizat la PSD Bucuresti | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.50996589660645 seconds.