Vineri, 04 Iulie 2008 - 04:39 AM Aleg.RO: Craș-Severin: Conducerea Consiliului Județean s-a întâlnit azi cu primarii

Publicat de: Vali POPOVICI

AMOS News

Primarii din județul Carș-Severin s-au întâlnit astăzi, cu conducerea Consiliului Județean pentru a analiza unele probleme reale de administrație publică locală precum și colaborarea cu instituția județeană, transmite corespondentul AMOS News.

Toți primarii din județ - indiferent de culoarea politică, au fost invitați azi la Reșița la o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

Principala problemă abordată a fost determinarea Primăriilor să acceseze fonduri europene, Consiliul Județean oferindu-și sprijinul pentru realizarea acestor proiecte. Motivul este acela că primăriile nu au astfel de posibilități financiare - elaborarea unui proiect eligibil de accesare a fodurilor europene fiind extrem de costisitoare.

Conform Consiliul Județean, înstituția își propune ca până în anul 2013, Uniunea Europeană să investească bani mulți, mai exact, 100 milioane euro în județ.

În opinia conducerii Consiliului Județean, în Caraș Severin, sunt foarte multe primării rurale cărora le este teamă să acceseze proiecte cu finanțare europeană. Astfel din 69 de primării, la ora actuală au depuse doar 50 de proiecte, în condițile în care Consiliul Județean ar fi dorit să fie elaborate 250 de astfel de inițiative, adică 3-4 pentru fiecare primărie.

Principala sursă de finanțare o reprezintă programele Uniunii Europene.


(367 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Vali POPOVICI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Craș-Severin: Conducerea Consiliului Județean s-a întâlnit azi cu primarii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55899119377136 seconds.